Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3 av Kira Jarmysj (Ebok)
Ebok

Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3 (Ebok)

Forfatter:

Hege Susanne Bergan (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2022
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.17 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Neverojatnyje proisjestvija v zjenskoj kamere no 3
Oversatt av: Bergan, Hege Susanne
ISBN/EAN: 9788202741570
Kategori: Romaner
Omtale Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3

Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3 er en varm og underholdende oppvekstroman – og en historie om å være ung kvinne i et paternalistisk samfunn. Den russiske debutanten Kira Jarmysj skriver gnistrende om usikkerhet, identitet, homofil og heterofil kjærlighet, klassemotsetninger og politisk undertrykkelse.

En time-out på ti dager er kanskje nettopp det Anja Romanova trenger for å få orden på et par ting i livet. Som for eksempel det forvirrende trekantforholdet til Sasja og Sonja, eller den mislykkede karrierestarten i Utenriksdepartementet. De ti dagene må imidlertid tilbringes i en celle med fem andre kvinner. Blant dem er Maja, som investerer i tuning av bryst og rumpe, Natasja, som har sonet i en ekte fangeleir, og Ira, som bytter sex mot øl og vodka. Selv er Anja dømt for å ha oppfordret til en ulovlig politisk demonstrasjon.

Seks liv kolliderer i et fengsel i Moskva, eksplosivt og noen ganger komisk, i en roman som gjenspeiler dagens Russland i landets fulle motsetning. Her er fattigdom og rikdom, protestvilje og Putin-troskap, flytende identiteter og kjønnskonservatisme. Mens én drømmer om bokhvete, savner den andre Karibia.

Kira Jarmysj (f. 1989) er mest kjent som Aleksej Navalnyjs pressetalskvinne. Hennes debutroman Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3 er skrevet med følsomhet og vidd – og med kraften og raseriet til den nye generasjonen av russere som tross alle tilbakeslag er de som eier fremtiden.

«En drivende fortelling, et overdådig panorama av mennesker og typer, en rørende oppveksthistorie og … en storslagen og inntrykksfull metafor over det som foregår i dagens Russland.» Galina Juzefovitsj, Meduza

«Kira Jarmysj forteller om raseriet til en ung, kvinnelig generasjon i Putins Russland – og mister likevel aldri sansen for humor.» Arte

Til toppen

Andre utgaver

Om forfatter

Kira Jarmysj (f. 1989) er utdannet ved den prestisjetunge diplomatskolen MGIMO i Moskva. Hun jobbet med kommunikasjon i flybransjen før hun i 2014 ble Aleksej Navalnyjs pressetalsperson. Hun har siden 2018 sonet en rekke kortere fengselsstraffer, og lever i dag i politisk eksil i Vest-Europa.