Utrolige dinosaurer (Innbundet)

Serie: Faktaløve 

Forfatter:

Esther van Hulsen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 76
Illustratør: van Hulsen, Esther
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788202414108
Kategori: Fakta for barn
Alder: 5 - 8
Omtale Utrolige dinosaurer

Utrolige dinosaurer er skrevet av Norges eneste dinosaurforsker, Jørn Hurum, sammen med Torstein Helleve og illustratør Esther van Hulsen. Her er det de rare, pussige snodighetene som blir trukket fram. Styracosaurus hadde ansiktet fullt av horn. Microraptor hadde fire vinger. Ankylosaurus hadde en klubbe på halen. Masiakasaurus hadde fortenner som stakk rett fram. Oviraptor hadde en stor kam på hodet. Og et nebb.

Esther van Hulsen vant i 2014 gull i Grafills kåring av beste faktaillustrasjon for illustrasjonene i boka. Juryen sa bl.a.: "Enormt presist gjennomført faktaillustrasjon hvor vi bringes tett på dinosaurer. Dette appellerer til fantasien og detaljnivået er spektakulært. Det er herlig å se at illustratøren ikke bare viser det skumle og actionfylte ved dinosaurenes miljø."

Til toppen

Andre utgaver

Utrolige dinosaurer
Bokmål Innbundet 2016

Flere bøker av Jørn H. Hurum:

Om forfatter

Jørn Harald Hurum (fødte 1967) Professor i paleontologi ved Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo. Han har samlet fossiler siden han var seks år, og så fort han lærte seg å lese, også på bøker (mest Hardy-guttene). Har de siste 25 årene samlet mindre på Hardy-guttene og mer på bøker fra vitenskapshistorien rundt sitt eget fag.

Bøker i serien