Utøvelse av klinisk sykepleie (Innbundet)

Sykepleieboken 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 968
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sykepleieboken 3, Klinisk sykepleie
ISBN/EAN: 9788202410339
Kategori: Helse og sosialfag
Fag: Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Omtale Utøvelse av klinisk sykepleie

Boka er revidert i tråd med endringene i helsevesenet og beskriver klinisk sykepleie til mennesker gjennom hele pasientforløpet fra innleggelse til planlagt utskrivelse og rehabilitering. Boken er organisert etter organsystemene. Sykepleierens observasjoner, vurderinger og tiltak er sentrale. Boken tar opp prinsipiell sykepleie til ulike pasientgrupper og omhandler de mest sentrale sykdommene studenten møter.

Kapitlene inneholder direkte henvisninger til digitale læringsressurser:
Henvisning til PPS for å finne kunnskapsbaserte og oppdaterte prosedyrer med kunnskapsstoff
Digital læringsressurs til Sykepleiebøkene: Øvelser i klinisk sykepleie. Læringsressursen bygger på sykepleieprosessen. Trinnene i sykepleieprosessen er forankret i VIPS-modellen som igjen ligger til grunn for dokumentasjon i DIPS pasientjournalsystem.

Endringer i den nye utgaven
Kapitlene inneholder pasientcase og beskriver pasientforløp og sykepleie på ulike arenaer.
Tverrfaglig samarbeid omtales i relevante kapitler.
Beskrivelse av observasjoner og tiltak er styrket for å gi studenten bedre observasjonskompetanse, handlingsberedskap og handlingskompetanse.
Spesiell sykepleie ved kreft blir belyst i aktuelle kapitler.

Til toppen

Om forfatter
Unni Knutstad er førsteamanuensis ved OsloMet – Storbyuniversitetet, der hun underviser ved bachelorutdanningen i sykepleie og er medlem av forskningsgruppen Læring og samhandling i utdanning og yrke. Hennes forskningsprosjekter er knyttet til sykepleiens kunnskapsgrunnlag. Knutstad var prorektor ved Høgskolen i Oslo fra 2003 til 2007 og dekan ved Avdeling for sykepleierutdanning i perioden 2000–2003. Hun er utdannet sykepleier, er cand.paed. fra Universitetet i Oslo og har en ph.d-grad i utdannelse og pedagogikk fra Universitetet i Aarhus.