Utid (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 120
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202418267
Kategori: Noveller
Omtale Utid
Med Utid har debutanten Kristin Lind skrevet en intens og original samling korte noveller der hun undersøker relasjoner og kommunikasjon mellom mennesker, eller fraværet av det. Novellene peke mot at livet i alle dets faser og små sidespor er en jobb, og noen ganger virkelig hardt arbeid. Lind skriver med overskudd og presisjon og et dypt humoristisk alvor.

Les mer om boken her.

Til toppen

Andre utgaver

Utid
Bokmål Ebok 2014
Utid
Bokmål Heftet 2015
Anmeldelser av Utid
"Norge har fått enda en dyktig novellist. Debutanten Kristin Lind behersker novelleformen allerede fra første samling. Og hun bruker denne mestringen til å fortelle historier om hvor hjelpeløse mennesker kan være i å mestre det å leve sammen."
 
Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen
"Kristin Lind har med Utid levert en solid debut. Hun vil utvilsomt være en forfatter å regne med i fremtiden. (...) Linds språk er treffende, og novellene hennes er alltid kuttet ned til det mest essensielle, der all unødig overflate er fjernet fra teksten."
 
Anders Lunde, Telemarksavisa

Bak fasaden

"Felles for novellene er krysskommunikasjon eller fravær av kommunikasjon, kolliderende virkelighetsoppfatninger, utspekulerte hersketeknikker og sammenstøtet mellom den gode og onde vilje. I de novellene som tar for seg stagnerte parforhold, er en slags trøstesløshet og resignasjon dominerende. Språket er enkelt, knapt, her er lite metaforikk og symbolbruk, men til gjengjeld en rik undertekst. Alt i alt en fin og tankevekkende debut."Sigmund Jensen , Stavanger Aftenblad
"Utid av Kristin Lind er ei konsekvent, stilrein og usentimental novellesamling om mennesket i ruinane av nære relasjonar (...)"Odd W. Surén, Dag og Tid

Til toppen

Om forfatter
Kristin Lind (f.69) har hovedfag i historie fra Universitetet i Bergen. Har utgitt en novelle i antologien Løsrivelse som kom i 2010 (Bokvennen). Hun er født i Berlin, bor i Oslo og debuterte våren 2014 med novellesamlingen Utid.

Les intervju med forfatteren her.