Ustabilitetens politiske økonomi (Heftet)

Om fremveksten av finansialisert kapitalisme

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202434939
Kategori: Samfunnsvitenskap og Fagbøker
Fag: Finans, Samfunnsøkonomi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale Ustabilitetens politiske økonomi

Hva forårsaket finanskrisen i 2008 og den påfølgende eurokrisen? Og er disse to krisene del av et større mønster?

Ustabilitetens politiske økonomi trekker linjer fra gullstandardens tid (ca. 1870–1914) og frem til i dag for å forsøke å svare på disse og flere andre spørsmål, blant annet:

Hva er forskjellene på finanssektorens rammebetingelser i 1940-årene og i dag? Hvordan har internasjonale samarbeidsavtaler påvirket handlingsrommet til nasjonalstater og internasjonale finansielle aktører?

Forfatterne benytter statsvitenskap og politisk økonomi som analyseverktøy. Resultatet er en skarp analyse av fenomenet finansialisering – finanssektorens økning i størrelse, makt og risikotaking i nyere tid, kombinert med finanssektorens økte påvirkning på samfunnskulturen.

Boka er aktuell både for studenter på innføringskurs innen politisk økonomi og for interesserte enkeltpersoner uten bakgrunnskunnskaper.

Til toppen

Om forfatter
Bent Sofus Tranøy er professor i statsvitenskap, ansatt ved Høgskolen i Innlandet og ved Markedshøyskolen. Tranøy har en mastergrad fra London School of Economics og doktorgrad og cand.polit. fra Universitetet i Oslo. I 2006 mottok Tranøy Brageprisen for boken Markedets makt over sinnene. Ingrid Hjertaker er doktorgradsstipendiat i statsvitenskap på Brown University, i Providence på Rhode Island i USA. Hjertaker har en mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Emnet for masteroppgaven var finansielle reguleringer.