USA (Innbundet)

En reise

Forfatter:

Egil Asbjørn Rasmussen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 472
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Reizen zonder John
Oversatt av: Rasmussen, Egil Asbjørn
ISBN/EAN: 9788202393106
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale USA

Den 23. september, 1960, la den sagnomsuste forfatteren John Steinbeck og hans puddel Charley ut på en ekspedisjon som skulle ta for seg hele det amerikanske kontinentet. Forfatterens mål var å gjenoppdage sitt land og sine landsmenn.

På timen, femti år senere, forlot Geert Mak Steinbecks hjem. Det ble starten på en reise i fotsporene til Charley og John, sett gjennom briller fra 2010. Hva slags endringer har de amerikanske småbyene gått gjennom i løpet av de siste femti årene? Hva slags drømmer har det siste århundrets amerikanere båret på og i hvilken grad har de blitt oppfylt?

For fire år siden kom Geert Maaks bestselger Europa – en reise gjennom det 20. århundre. Nå har forfatteren forflyttet seg til den andre siden av Atlanteren. I likhet med forrige bok blir dette en reise utenfor allfarvei. Gjennom potetåkrene i Maine, og midtvestens endeløse sletter, gjennom forsteder og spøkelsesbyer, i en hvileløs jakt på essensen av dette landet som aldri har sluttet å fascinere oss.

Til toppen

Andre utgaver

USA
Bokmål Ebok 2013
USA - En reise 1960-2010
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Geert Mak:

Anmeldelser USA

"Levende og kunnskapsrik reiseberetning fra USA"

 
Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen

Den som kan lite eller ingenting om USA bør lese denne flotte boka. Og den som kan litt mer enn ingenting, bør også lese den. Ikke minst fordi Mak er en åpen forteller, en skribent som reflekterer mens han skriver. Denne boka er ei bok du som leser kan diskutere med, ei boka du kan være uenig med. De beste bøkene er gjerne sånn.

Jan Erik Østlie, Aktuell

Spennende observasjoner av USA.

Bjarte Botnen, Vårt Land

" Nederlandske Geert Mak har gjort stor suksess med sin tidsreise iEuropa. Nå er turen kommet til USA, og historikeren er enutmerket reiseleder. [...] Geert Maks reiseskildring er høyst tankevekkende."

Heming Gujord, Bergens Tidende

"USA. En reise er et imponerende kunst-, erfarings- og kunnskapsstykke [...] Det er imponerende, det er tankevekkende, det er skremmende."

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"USA er sannelig verdt å lese."

Frode Johansen Riopelle, Klassekampen

"Makelig reiseleder, makeløs historieformidler: Etter Europa tar Geert Mak for seg USA. [...] Mesterskapet til Geert Mak ligger [...] i evnen til å formidle kjent historie, med en letthet og tyngde få andre matcher."

Iver A. Iversen, Dagsavisen

Til toppen

Om forfatter

Geert Mak (f. 1946) er journalist og historiker, og en av Nederlands bestselgende forfattere. Europa. En reise gjennom det 20. århundret (2008), som også har gått som TV-serie på NRK, og USA. En reise er utgitt på norsk.