Unyttig som en rose (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 196
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202264031
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Unyttig som en rose

Har syke mennesker mindre verdi? Hvem skal definere hva bedring er, og må tidligere syke alltid være dobbelt så friske for å være friske? Arnhild Lauveng skriver med utgangspunkt i egne erfaringer, både fra tiden som pasient og med psykologens perspektiv. Hun er opptatt av hvordan vi omtaler og behandler personer med psykiske lidelser, og viser hvor viktig det er å se pasienter som mennesker – ikke bare som diagnoser.

Forholdet mellom pleier og pasient, hvordan gode intensjoner i helsevesenet likevel kan få uønskede følger, om å gi folk tid når tid er det de behøver, om å bli tatt på alvor og få ekte medbestemmelse over egen livssituasjon – dette er noen av de viktige tema i denne boken.

Til toppen

Andre utgaver

Unyttig som en rose
Bokmål Heftet 2008
Unyttig som en rose
Bokmål Ebok 2020
Om forfatter

Arnhild Lauveng (f. 1972) er utdannet cand. psychol. ved Universitetet i Oslo, og praktiserende klinisk psykolog og forsker. I 2017 tok hun en doktorgrad i sosialpsykologi ved UiO. Hun er en aktiv foredragsholder, og mottok i 2004 «Prisen til fremme av ytringsfriheten i psykisk helsevern». I 2009 mottok hun Fritt Ords ærespris.