Underveis (Innbundet)

Vandringer i et landskap mellom tro og tvil

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202492793
Omtale Underveis
Hvis noen for 60 år siden hadde spurt Inge Eidsvåg om hans tro, ville svaret ha vært enkelt. Når han blir spurt i dag, blir blikket flakkende og stemmen usikker. Hva tror han egentlig på? Er det noe igjen av barnetroen? Og hva betyr religion i sekulariseringens tidsalder? Dette er verken et anklageskrift eller et kampskrift. Underveis handler om en livssynsreise som har vart i mer enn seksti år.

Til toppen

Andre utgaver

Underveis
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Inge Eidsvåg:

Anmeldelser av Underveis
"Det er Eidsvågs stil, den kler tankene i boken­. Den er en slags forventningens troshistorie - hvordan tenker vi og har vi tenkt gjennom­ århundrene, hvordan har vi lengtet gjennom de samme århundrene. Og han forholder seg til virkeligheten rundt seg - det er ikke en drømme-bok, ingen flukt, men de store­ tankene reflektert inn i en tid, vår. Ikke fordi tiden er ille, men fordi han vil dele. Dyktig gjort, han er en glimrende forteller."Olav Egil Aune, Vårt Land
"Inge Eidsvåg er en klok mann. Med sin ferske bok Underveis hjelper han leserne til selv å nærme seg egen identitet og egne ståsteder i livet.(...) Selv om Inge Eidsvåg er en begavet og kunnskapsrik intellektuell, tilrettelegger han stoffet sitt og det han har på hjertet for en bred leserskare. Han skriver, forklarer, drøfter og filosoferer på en måte og i en form som gjør teksten lett tilgjengelig for den jevne mann og kvinne. Han er rett og slett takknemlig å lese."Per Ivar Henriksbø, Gudbrandsdølen Dagningen

Til toppen

Om forfatter
Inge Eidsvåg er født i 1947 på Hitra i Sør-Trøndelag. Han er cand.philol med historie hovedfag og har vært lærer i grunnskolen, ved Ringve gymnas og ved Nansenskolen på Lillehammer. Der var han også rektor i perioden 1986–98. Fra 1999 har han vært lektor ved samme institusjon.

Inge Eidsvåg er en flittig bidragsyter til bøker, tidsskrifter, aviser og NRK. Han er fast spaltist i lokalavisene Hitra/Frøya og Gudbrandsdølen/Dagningen og fra august 2008 i DNTs medlemsblad Fjell og Vidde.
Han har redigert seks essaysamlinger og skrevet bøkene Henders gjerning (1993), I livets labyrint (1996), Læreren. Betraktninger om kjærlighetens gjerninger (2000), Når livet kaster skygger. Refleksjoner om mening, omsorg og trøst (2002), Forunderlige øyeblikk (2003), Menneske først! (2004),Den gode lærer i liv og diktning (2005), Stille stemmer – indre bilder. Om lesningens velsignelser, farer og fryd (2007), Tanker ved treklaveret (2008), Minnene ser oss (2010), Men livet lever (2013) og Underveis (2015).

I 1992 fikk Inge Eidsvåg "Brobyggerprisen" for sitt arbeid med å skape forståelse mellom mennesker med ulike religioner og livssyn, og i 1997 ble han tildelt "Kulturprisen for Gudbrandsdalen". I 2005 fikk han "Forsoningsprisen" for sitt dialogarbeid for demokrati, menneskerettigheter og fredelig konfliktløsning på Balkan.