Under polarstjernen (Innbundet)

Forfatter:

Guro Dimmen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 608
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Under A Pole Star
Oversatt av: Dimmen, Guro
ISBN/EAN: 9788202576929
Kategori: Romaner
Omtale Under polarstjernen

Følg veien til det iskalde nord. Følg ambisjonene dine. Følg hjertet.

12 år gammel krysser Flora Mackie polarsirkelen for første gang. Det blir starten på en livslang kjærlighet til Arktis. Hennes høyeste ønske er å bli polarforsker, men i den mannsdominerte verden hun vokser opp i, virker det som en fjern drøm. Men Flora trosser tidens konvensjoner, utdanner seg til meteorolog og vender etter mange år tilbake til det nordlige Grønland som leder for en britisk vitenskapelig ekspedisjon.

Der treffer hun Jakob, som er med på en konkurrerende ekspedisjon. Det blir et skjebnesvangert møte, der lidenskap og ambisjoner kolliderer og det oppstår en uimotståelig tiltrekning. De ekstreme forholdene i nord opptar dem begge: evige netter og endeløse dager, islagt hav og grønne kystlandslandskaper. Landet har en merkelig dragning på mennesker som ønsker å sette spor etter seg i denne verdenen – en jakt etter ære og berømmelse som vil sette spor etter seg i årene som kommer.

Til toppen

Flere bøker av Stef Penney:

Anmeldelser Under polarstjernen
«En episk kjærlighetshistorie, med snølandskapets truende skjønnhet som bakteppe. Perfekt vinterlesning»Red Magazine

«En vakker fortelling, elegant og godt observert, full av kraftfulle beskrivelser av et blendende landskap»Sunday Express
«En blendende fortelling om kjærlighet og overlevelse»The Guardian

Til toppen

Om forfatter
Stef Penney debuterte med den historie romanen I ulvenes skygge, og stakk av med Storbritannias mest prestisjetunge litterære pris - Costa Book of the Year 2006.
Hennes tredje bok på norsk, Under Polarstjernen, utgis høsten 2019.

Stef Penney vokste opp i Edinburgh. Etter å ha tatt eksamen i filosofi og teologi ved Bristol University begynte hun som filmskaper og studerte film og TV ved Bournemouth College of Art. Etter å ha tatt eksamen, ble hun valgt ut til Carlton Television New Writers Scheme og har siden skrevet og regissert to filmer.