Under blødende hender (Innbundet)

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 436
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Beneath the Bleeding
Oversatt av: Kolstad, Henning
ISBN/EAN: 9788202281342
Kategori: Krim
Omtale Under blødende hender

En hel by er i sorg.


Først dør stjernespilleren på fotballaget i det legene ganske snart skjønner er et kaldblodig giftmord, og deretter går en bombe av på en fullpakket fotballstadion. I Bradfield er det plutselig mange døde å sørge over. Og spekulasjonene går høyt: Er det en vendetta mot fotballaget, en terrorhandling? Carol Jordan og hennes etterforskere får først den ene og så den andre saken i fanget.


Tony Hill betrakter etterforskningen fra sykesengen, og på grunnlag av de fragmentene av informasjon han får tak i, begynner han å danne seg et bilde av den som står bak. Men Carol, som til vanlig er hans allierte, er for presset av det interne maktspillet i etaten til å ta teoriene hans på alvor. Hun følger sine egne ideer og er høyst uvillig til å tenke i andre baner.


Lenket til sengen kan ikke Tony unnslippe den personen han minst av alt vil treffe. Og i møtet med fortiden kommer en rekke følelser til overflaten. Et savn som har avfødt misunnelse, sjalusi og grådighet, og som nå gir ham innsikt nok til å se et mønster i ugjerningene som blir begått.


Et mønster som leder til død.

Til toppen

Flere bøker av Val McDermid:

Anmeldelser av Under blødende hender
"Forfatteren balanserer flott mellom forbrytelsene, ofrene og etterforskernes faktainnsamling og bearbeiding og deres mer eller mindre besværlige privatliv. Er du krimelsker og interessert i mangfoldig menneskenatur, skal du lese denne."
 
Berit Kobro, VG
"Val McDermid kommer ikke til å skuffe deg"Norunn Ottersen Seip, Dagsavisen
"Under blødende hender er en svært overbevisende thriller, hvor Val McDermid nok en gang viser hvor god hun er til å lage innviklede og troverdige plott. Kombinasjonen fotball og terror er en virkelig høyeksplosiv leseopplevelse, dette er en av de fire-fem helt uunnværlige spenningsromanene denne våren".Kurt Hanssen, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Val McDermid er en bestselgede forfatter av ypperste klasse. Bøkene hennes er oversatt til over tretti språk og solgt i over femten millioner eksemplarer. Hun har vunnet mange intenasjonale priser, deriblant CWA Gold Dagger for årets beste kriminalroman og Los Angeles Times' pris for årets bok. I 2009 innlemmet ITV3 henne i Krimthrillerprisenes Æresgalleri, hun mottok CWA Cartier Diamond Dagger i 2010 og fikk Lambda Literary Foundation Pioneer Award i 2011. I 2016 mottok Val prisen Outstanding Contribution to Crime Fiction under Theakstons Old Peculier Crime Writing Festival, og hun ble valgt til Fellow i Royal Society of Literature. I 2017 fikk hun DIVA Literary Prize for Crime. Hun skriver på heltid og deler sin tid mellom Cheshire og Edinburgh.