Under åpen himmel (Innbundet)

Forfatter:

Christian Rugstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Intemperie
Oversatt av: Rugstad, Christian
ISBN/EAN: 9788202412517
Kategori: Romaner
Omtale Under åpen himmel

En gutt har rømt hjemmefra. Han ligger sammenkrøpet i en grøft og lytter til lyden av mennene fra landsbyen som leter etter ham. Hans videre flukt er gjennom et hardt og tørt landskap. En natt møter han en gammel gjeter.
Under åpen himmel er fortellingen om et barns flukt i et området preget av tørke og styrt med vold. Moralen har forsvunnet samme vei som vannet og gutten må velge: å selv være utøver av den volden han har vokst opp med - eller om det finnes en annen vei.

Odd Karsten Krogh om boken.

«En perle, en fremragende debutroman»
Domingo Ródenas, El Periódico de Catalunya.

«Et eksepsjonelt arbeid som lar oss synke ned i den beste litteraturens verden … Jesús Carrascos debutroman er en storartet roman som overrasker leseren med sin litterære modenhet, sin språklige rikhet og presisjon ... En allegori som peker rett på de essensielle aspektene ved menneskets vesen … Du kommer til å lese noen av passasjene med hjerte i halsen.»
Ricardo Senabre, El Cultural.

«En av de få, sjeldne bøkene som endrer deg på innsiden når du leser dem.»
Diario de Ávila.


«En godt avrundet roman som begynner og slutter akkurat slik en klassiker skal: uten løse tråder og med en åpen horisont … Ingen vil sette spørsmålstegn ved at Under åpen himmel er en klassiker som kan leses i lang tid.»
Pepe Rodríguez, El Placer de la Lectura.

«En av boksesongens største overraskelser»
Ernest Alós, El Periódico de Extremadura.

«Et slående vakkert, langt og gripende prosaisk dikt … Et lite mesterverk»
Philipp Engel, Qué Leer.

"En bok fuill av action. En overlevelseshistorie.»
Fátima Uríbarri, El Zaguán.

“En av årets beste bøker … Under åpen himmel av Jesús Carrasco er ren Litteratur, med stor bokstav fordi den representerer alt en god bok skal ha, med veldefinert plot og tydelige karakterer i en røff og gripende fortelling»
Fausto Beneroso, Papel en Blanco.

Til toppen

Andre utgaver

Under åpen himmel
Bokmål Ebok 2014
Under åpen himmel
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Jesús Carrasco:

Anmeldelser Under åpen himmel

Storslått fortelling om flukt

"En tynn bok, dette, men du verden for en roman."
 
Tom Egeland, VG
"Den vesle romanen Under åpen himmel av Jesus Carrasco er en bok som blir sittende igjen som en dirrende tanke lenge etter at siste side er lest.(...)Carrasco er romandebutant, og er blitt møtt med begeistring fra anmeldere i mange land. Det er sagt om boken at den forandrer deg. Det er store ord om en bok, men utsagnet har et snev av sannhet i seg fordi den på usentimentalt vis rister frem erkjennelsen av at overlevelse ikke alltid er den enkleste utveien for et barn uten fremtid. Dette er en original historie om overlevelse, fortalt uten store ord."Veslemøy Hedvig Østrem, Aftenposten
"En liten «stor» bok. Et av årets litterære høydepunkt hittil. "Siri Vollebekk, Østlands-Posten
"Den spanske debutanten Jesús Carrasco har skrive ein vakker spaningsroman som gir assosiasjonar til både Cormac McCarthy og Quentin Tarantino."Merete Røsvik Granlund, Dag og Tid
"Jesús Carrasco skriver stort sett overbevisende om et liv helt på kanten av det fysisk mulige. Gutten og gamlingen lever, som tittelen antyder, under åpen himmel. De spiser lite og tørster mye. Sår må renses med urin. De lever av å fange rotte og kanin, og av geitemelken. Særlig god er Carrasco på å skildre et mer primalt og tett forhold til dyr enn de flest boklesere selv vil ha erfaring med. Alt fra geitekadaver til biller i jorden beskrives med en intimitet og en direkthet som nesten kan virke grusom."Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Litterært gull fra Spania

"Det nedstrippa og namnlause gjer at dette blir ei forteljing som når langt ut over seg sjølv."Marta Norheim, NRK
"Knallsterk beretning om jakt og flukt og tørste."Jon Rognlien , Dagbladet

Til toppen