Ukraina (Innbundet)

Grenselandet mellom øst og vest

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202481995
Omtale Ukraina

Putin har på brutalt vis reist debatten om hva Ukraina er ved å annektere Krim og støtte krigen i Øst-Ukraina. Denne boka gir en bakgrunn for å forstå hva som skjer i Ukraina. Er Ukraina en ulykkelig, men naturlig forlengelse av Russland, slik Putin selv har hevdet, eller har et av Europas nyeste land en stolt og lang historie som egen distinkt nasjon, til tross for at landet med korte unntak etter 1. verdenskrig bare har vært en stat i 24 år?

Forfatter Morten Strand forteller Ukrainas dramatiske historie fra kristningen for mer enn 1000 år siden fram til og med den dramatiske situasjonen landet befinner seg i nå. Samtidig rapporterer han blant annet fra Den oransje revolusjonen, fra revolusjonen i februar 2014, fra annekteringen av Krim, og fra Øst-Ukraina i forbindelse med folkeavstemningen i mai 2014. I tillegg får leseren innblikk i de små, men talende historiene, som det aldrende ekteparet forfatteren møtte i den urene sonen Tsjernobyl i 2006, som ikke visste helt hvem de var: ukrainere, russere, hviterussere?

Til toppen

Andre utgaver

Ukraina
Bokmål Ebok 2015
Ukraina
Bokmål Heftet 2022
Ukraina - Grenselandet mellom øst og vest
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022
Om forfatter

Morten Strand (f. 1957) jobber som utenriksjournalist og kommentator i Dagbladet. Han har vært Russlands-korrespondent og bodd i St. Petersburg. Strand har tidligere utgitt St. Petersburg-historier (Tiden, 2005).