Ujiji - en historie om å oppdage verden (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 88
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202308216
Kategori: Bildebøker
Alder: 7 - 13
Omtale Ujiji - en historie om å oppdage verden
Siri vinner et gameshow og kan velge premie - en cruiseferie, en sydentur eller en reise til Tanzania for å bygge skole. Til foreldrenes fortvilelse velger hun Afrika, og blir nektet å reise. Siri drar i hemmelighet med den rocka onkelen sin. Da hun blir tatt ut til VM i geografi drar foreldrene etter for å få henne hjem tidsnok til tv-opptakene. Ujiji er historien om to møter med Afrika. Det utforskende og det intolerante. Boken er også en del av årets TV-Aksjon hvor inntekten går til organisasjonen Care.

Til toppen

Flere bøker av Arne Svingen:

Om forfatter

Arne Svingen (f. 1967) har skrevet en rekke bøker for barn, ungdom og voksne. Han debuterte i 1999 med den kritikerroste romanen Handlingens mann og den første barneboka om Hubert, Flekken. Siden har det blitt en hel serie Hubert-bøker, som er oversatt til tysk, dansk, svensk og italiensk. Svingen er også forfatteren av Bendik og monsteret-serien, og ungdomsbøker som Frosten kom tidlig, den gjennomillustrerte romanen Dager jeg har glemt og Brageprisvinneren Svart elfenben. Sammen med Helene Uri har han skrevet Sommeren vi kledde oss nakne. Som spenningsforfatter har han skrevet barneromanene Tause skrik, Gutten som gikk opp i røyk og Dødsmyra, og er en av forfatterne av grøsserserien Marg & bein. For voksne har han skrevet romanene Stereo, Pøbelkomiteen, en reiseskildring fra Iran og høsten 2008 kommer romanen King size.

Arne Svingen reiser mye rundt på skoler og biblioteker med et mål om å få barn og unge til å lese mer skjønnlitteratur. Han har i tillegg skrevet flere hørespill for NRK og sangtekster for Jonas Fjeld.