Uhørt (Innbundet)

Tore Skoglund intervjuer Tore Skoglund

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202204747
Kategori: Humor / Satire
Omtale Uhørt

Her får vi et lite innblikk i livet med en TV-suksess som har opptatt og engasjert så mange.

På samme måte som nordmenn er født med ski på beina, er de fleste av oss historiefortellere og vitsemakere – og vi forteller uavbrutt. Til alle døgnets tider. Til og med på telefon. Midt på natta.
Et lite mindretall forteller ikke historier. De skriver brev. Mest for å klage på programmet og programlederen.
Medaljen har alltid en bakside. Men forsiden skinner klarest.
– Det har vært 16 begivenhetsrike, artige, hyggelige og spennende år, sier han.
I boka får vi vite en del om reaksjo nene da serien kom på lufta som noe helt nytt og epokegjørende i NRKs historie. Om reaksjoner både internt i NRK og blant seerne. Men også om jubel og trusler, om utskjelling og skulderklapp.
Den ene dagen blir han spådd en brå bortgang, den neste blir han titulert ”livsforlenger Skoglund”.

En anmelder i en Oslo-avis ba til sin Gud om at dette måtte bli et kort intermesso etter at det første programmet ble sendt i 1987.

Våren 2003 ble serien avsluttet. Da hadde det vært vist 250 programmer med et gjennomsnittlig seertall på 800 000! “Du skal høre mye ...” er det lengstlevende og mest sette underholdningprogrammet i Norge noensinne.

Til toppen

Flere bøker av Tore Skoglund:

Om forfatter
Tore Skoglund er født på Senja 01.12.47. Tradisjonell nordnorsk oppvekst på småbruk. Diverse skoler med vekslende hell. Også erfaring som trålfisker og anleggsarbeider.

Hadde tenkt å bli skuespiller, men tok til fornuft og ble journalist istedet.
Jobbet i aviser og byråer i 18 år, bl.a. i Nordlys og A-Pressen i Oslo (Stortinget), før han gikk over til underholdningen og NRK på heltid. Har vært innom en rekke felt: kultur, politikk, utenriks-stoff, feature. Drev mye med teater og lokalrevy i tidlig ungdom. Debuterte som Josef i et julespill på folkeskolen. Jobbet i flere år parallelt med journalistikk og underholdning. Kjent for samarbeidet med Arthur "Oluf" Arntzen i over 20 år.

Utallige TV- og radioproduksjoner, mest foran men også bak kamera. Har holdt på med programmet "Du skal høre mye..." i 15 år, lagde lørdagsserien "Helan og Helan" sammen med Knut Borge, diverse portrett-programmer, en del kulturprogrammer, bl.a. om mørketida (Den femte årstid), om tru og overtru i nord osv.
Sammen med Trond Myhre (samarbeidspartner i "Du skal høre mye") og Leif-Erik Forberg ble det rundt 25 programmer av radioserien "Før ørene faller av" for det gamle P2, der de tok pulsen på kultur og underholdning i hele landet.
En rekke tema-programmer og kåserier i radio.
Har skrevet et titalls bøker, alene eller sammen med andre. Alt fra humor til folkloristikk og utenrikspolitikk. Er for tiden knyttet til NRK-TV i Tromsø som frilans.

Er opptatt av lyrikk og liker flere typer musikk, men lytter gjerne til jazz. Var selv trommeslager i danseband på 60-tallet. Har avtjent verneplikten som lønnet soldat (6 kr. dagen) og innehar både marsjmerket og skyttermerket. Hadde kanskje anlegg som idrettsmann. Var vordende og rask i unge år (7.2 på 60-meteren).

Har fått Spelemanns-prisen sammen med Arthur Arntzen og Asle Myhrvoll (Latterkula 1992), og er æresviking av Bjarkøy (Tore Hund). Eget utsagn: - Forøvrig mottatt få priser foruten Råfisklagets minstepris. Måteholdsmann. Har reist en del rundt i verden, både på jobb og ferie. Har ikke vært med i speider´n, men er flink til å tenne bål og er veldig glad i naturen og i turer i skog og mark. Er veldig opptatt av fortellertradisjonen. "- Kan nok flytte på kroppen, men sjela blir igjen i nord -".