Ufredsår (Innbundet)

Om den svenske stormaktstiden og en mann i dens midte

Forfatter:

Alexander Leborg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 688
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ofredsår
Oversatt av: Leborg, Alexander
ISBN/EAN: 9788202308032
Omtale Ufredsår
Peter Englunds bok forteller om det kaotiske 1600-tallet og de kreftene som formet epoken. Samtidig tegnes et bilde av dagliglivet på denne tiden: her skildres ulike temaer som jordmorkunst, matvaner, kvinnenes vilkår, fritidssysler og byenes nattlige lyder. Og oppi dette mylder av små og store hendelser, kjente og ukjente personer, følger leseren en bestemt person, Erik Dahlbergh, den blivende kunstneren, krigeren og arkitekten og hans opplevelser ute i Europa.

Dette er en bredt anlagt historiebok, der kjente og ukjente slag og felttog skildres, men også tidens mentalitet og hverdagsliv. Fremstillingen av den lille og den store Historien som ingen behersker bedre enn Englund, samtidig som vi følger én persons skjebne, gjør boken uimotståelig for en historiker, samtidig som den er spennende som en roman.

Peter Englund fikk den prestisjefylte August-prisen for Ufredsår.

Til toppen

Andre utgaver

Ufredsår
Bokmål Heftet 2011

Flere bøker av Peter Englund:

Anmeldelser Ufredsår

Da Europa brant

Boken kan ikke anbefales varmt nok. Den er både spennende, lærerik og uhyre velskrevet. Leseren kan formelig se og lukte 350 år gamle begivenheter.
 
Sten Inge Jørgensen, VG

Et mektig portrett

Denne boka rommer en hel verden, fremmed og forunderlig, men også gjenkjennelig. Resultatet er ikke bare en ualminnelig god og lettlest innføring i 1600-tallets historie, men også en fest av en leseropplevelse.Tore Skeie, Klassekampen

Imponerende og krevende storverk om trettiårskrigen

Som leser av «Ufredsår» sitter man overveldet igjen med en krevende og buldrende framstilling av troppeforflytninger, beleiringer og feltslag; dette er trettiårskrigen i widescreen. Imponerende i anlegg og utførelse.Arne Dvergsdal, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter
Peter Englund er historiker og forfatter. Han har skrevet en rekke populærvitenskapelige historiebøker og flere av hans essaysamlinger finnes på norsk. Han er medlem i Svenska Akademien.