Uelskbar (Innbundet)

Om psykopater, narsissister og andre relasjonstyranner

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202692865
Kategori: Helse
Omtale Uelskbar

– I bunn og grunn finnes det egentlig bare en slags mennesker. Nemlig det slaget som gjør så godt de kan med å komme seg gjennom, og lage et så godt liv de evner å lage. Ingen av oss forstår hvorfor vi er født. Vi blir nødt til å skape oss våre egne liv, det vil si etter at noen andre, relativt intetanende mennesker, foreldre, lærere osv., har formet oss.

- Det å «komme seg gjennom livet» handler mye om livssmerte. Det er nemlig en kjensgjerning, at på veien gjennom livet, kjenner folk på mye forskjellig slags smerte. Den smerten kan handle om mye, men det meste av den handler om frykt, separasjon og isolasjon.

- Noen mennesker har kjent så til de grader på denne separasjons- og isolasjonsfrykten, at de har lært seg å håndtere livet sitt gjennom å skade andre mennesker. Forfatteren peker på, og for å gi sin forståelse av den ødeleggende atferden disse menneskene har. For å få til dette på en balansert måte, beveger han seg i spenningsfeltet mellom det empatisk aksepterende og det brutale. Dette høres kanskje pussig ut. Men, det er engang slik at selv de største, og jævligste tyranner, er tyranner fordi de egentlig vil bli elsket.

- Bokens innhold er berikende for ethvert tenkende menneske. Den kan leses som en selvutviklingsbok i forhold til egen modenhet, og den kan leses for å forstå. Forfatteren mener når man i ulike sammenhenger møter på mennesker med slik vedvarende ødeleggende atferd, som boken omhandler. Dette kan gjelde i private sammenhenger, i forhold til familie og omsorg for barn, i jobbsammenhenger, i politikk og samfunnsliv, og i ledende posisjoner.

Til toppen

Andre utgaver

Uelskbar
Bokmål Ebok 2021
Om forfatter

Harald V. Kirsebom arbeider i dag som Interkommunal kommunepsykolog i Tynset, Alvdal, Folldal, Rendalen og Tolga. Han har drevet privatpraksis i Trondheim i 20 år, har jobbet som underviser og veileder for studentene på profesjonsstudiet i psykologi ved NTNU for flere kull. Klinisk relasjonskompetanse er hans spesialområde og regner seg som en eksistensiell-relasjonell psykolog. Da han hadde jobbet noen år som psykolog reiste han til Danmark for å skaffe seg en toårig videreutdanning for psykologer og psykiatere ved Jesper Juuls institutt (The Kempler institute of Denmark). Dette beskriver han som et vendepunkt i forbindelse med å forstå hva som skjer i relasjonen mellom mennesker og i relasjonen mellom mennesker og deres eksistens. Kirsebom pendler i dag mellom Trondheim og Tynset, er gift, og han og hans kone har tilsammen fem barn.