Uelskbar - Om psykopater, narsissister og andre relasjonstyranner av Harald Vestgöte Kirsebom (Nedlastbar lydbok)

Uelskbar - Om psykopater, narsissister og andre relasjonstyranner (Nedlastbar lydbok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Nedlastbare lydbøker kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Forfatter:
Innbinding: Nedlastbar lydbok
Utgivelsesår: 2021
Innleser: Staib, Christoffer
Spilletid: 5:38
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202717841
Kategori: Helse og psykisk helse
Omtale Uelskbar - Om psykopater, narsissister og andre relasjonstyranner

Dette er en bok om mennesker som overlever gjennom å ødelegge andre mennesker. "Hun er psykopat", sier vi av og til om et menneske det er svært krevende å forholde seg til. Eller: "Han er en narsissist". Hva kjennetegner dem psykolog Kirsebom med et fellesord kaller relasjonstyranner? Relasjonstyrannene har opplevd så mye frykt, separasjon og isolasjon at den eneste måten de klarer å håndtere livet på, er gjennom å skade og ødelegge andre mennesker, voksne som barn. Vi klarer ikke å endre på en relasjonstyrann. Vi må bare komme oss unna. Kirsebom viser relasjonstyrannenes bakenforliggende motiver og hvordan deres livssmerte driver dem til sin ødeleggende atferd. Vi lærer i detalj hvordan de bygger opp sin argumentasjon og tilnærmingsmåte for å få mest mulig makt og oppmerksomhet om seg selv. Metodene er så vanskelige å oppdage at relasjonstyrannene ikke bare manipulerer familie, venner og kolleger, men også behandlere og rettsapparatet, for eksempel i barnefordelingssaker, hevder forfatteren. Kirsebom gir en rekke eksempler på familier og andre forhold med relasjonstyranner, hvor mennesker som står dem nær, langsomt blir nedbrutt og tror det er dem selv det er noe galt med. Det er det ikke! Lever du sammen med et menneske som bryter deg ned, kanskje en du er konstant redd for, må du komme deg vekk. I boka viser forfatteren hvordan du kan klare det.

Til toppen

Andre utgaver

Uelskbar
Bokmål Innbundet 2021
Uelskbar
Bokmål Ebok 2021
Om forfatter

Harald V. Kirsebom arbeider som interkommunal kommunepsykolog i Tynset, Alvdal, Folldal, Rendalen og Tolga med klinisk relasjonskompetanse som spesialområde. Han har drevet privatpraksis i Trondheim i 20 år og jobbet som underviser og veileder ved profesjonsstudiet i psykologi ved NTNU.

Da Harald Kirsebom hadde jobbet noen år som psykolog, reiste han til Danmark for å skaffe seg en toårig videreutdanning for psykologer og psykiatere ved Kempler Instituttet i Odense. Dette beskriver han som et vendepunkt i forbindelse med å forstå hva som skjer i relasjonen mellom mennesker og mellom mennesker og deres eksistens. Uelskbar – om psykopater, narsissister og andre relasjonstyranner er hans første bok.