Udødeligheten (Heftet)

Forfatter:

Kjell Olaf Jensen (Oversetter) Michael Konupek (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 314
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Nesmrtelnost
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf og Konupek, Michael
ISBN/EAN: 9788202257705
Omtale Udødeligheten

Agnes og Laura, to søstre. To motpoler av kvinnelighet, den ene rolig og reflektert, den andre ustabil og dramatisk. Mellom dem en mann -- Paul, som er gift med Agnes, men som Laura vil ha. Et trekantdrama om kjærlighet, avstand og avvisning.

Kundera spinner sine refleksjoner ut fra fortellingen om disse tre: Hvem er vi i eget bilde, hvem er vi i den andres blikk? Hva er erotikkens vesen og hvorfor streber mennesket etter udødelighet?

Kjærlighetens umulighet og tidens forgjengelighet er sentrale tema i Kunderas forfatterskap, og i denne romanen viser han at han har nye og overraskende perspektiver å tilføye. Med mesterens nøkterne eleganse fletter han sine historier sammen i en komposisjon hvor så forskjellige skikkelser som Goethe, Hemingway, Jimmy Carter og den underlige professor Avenarius alle har sin naturlige plass.

Milan Kundera (f. 1929) begynte å skrive i hjemlandet Tsjekkoslovakia, men emigrerte til Frankrike i 1975. Han regnes som en av Europas største samtidsforfattere, og flere av bøkene hans har oppnådd status som moderne klassikere.

Til toppen

Om forfatter

Milan Kundera er født i 1929 og begynte å skrive i hjemlandet Tsjekkoslovakia, men emigrerte til Frankrike i 1975. Bøkene hans er oversatt til en lang rekke språk, og flere av dem har oppnådd status som moderne klassikere. Milan Kundera er regnet som en av Europas viktigste nålevende forfattere og har mottatt en rekke priser. Tilværelsens uutholdelige letthet, som kom på norsk første gang i 1984, er den mest kjente av alle hans bøker. Boken er filmatisert og har blitt en av filmens klassikere, med Juliette Binoche i hovedrollen.