Udødeligheten (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2000
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Nesmrtelnost
ISBN/EAN: 9788202185602
Omtale Udødeligheten

Agnes og Laura, to søstre. To motpoler av kvinnelighet, den ene rolig og reflektert, den andre ustabil og dramatisk. Mellom dem en mann - Paul som er gift med Agnes, men som Laura vil ha. Et trekantdrama om kjærlighet, avstand og avvisning.
Kundera spinner sine refleksjoner utfra fortellingen om disse tre: Hvem er vi i eget bilde, hvem er vi i den andres blikk? Hva er erotikkens vesen og hvorfor streber mennesker etter udødelighet?

Kjærlighetens umulighet og tidens forgjengelighet er sentrale tema i kunderas forfatterskap, og i denne romanen viser han at han har nye og overaskende perspektiver å tilføye. Med mesterens nøkterne eleganse fletter han sine historier sammen i en konspirasjon hvor så forskjellige skikkelser som Goethe, Hemingway, Jimmy Carter og den underlige professor Avenarius alle har sin naturlige plass.

Udødeligheten er en stor og vakker roman som bekrefter Kunderas plass blant det 20. århundres klassikere.

Oversatt av Kjell Olaf Jensen og Michael Konupek
Originaltittel: Nesmrtelnost

Til toppen

Om forfatter

Milan Kundera er født i 1929 og begynte å skrive i hjemlandet Tsjekkoslovakia, men emigrerte til Frankrike i 1975. Bøkene hans er oversatt til en lang rekke språk, og flere av dem har oppnådd status som moderne klassikere. Milan Kundera er regnet som en av Europas viktigste nålevende forfattere og har mottatt en rekke priser. Tilværelsens uutholdelige letthet, som kom på norsk første gang i 1984, er den mest kjente av alle hans bøker. Boken er filmatisert og har blitt en av filmens klassikere, med Juliette Binoche i hovedrollen.