Tyrannminne (Innbundet)

Forfatter:

Christian Rugstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Tirana Memoria
Oversatt av: Rugstad, Christian
ISBN/EAN: 9788202384913
Kategori: Romaner
Omtale Tyrannminne
Horacio Castellanos Moya er en av Latin-Amerikas mest anerkjente nålevende forfattere. Ifølge Roberto Bolaño er han «Den eneste forfatteren i min generasjon som mestrer å skildre det forferdelige; det ukjente Vietnam som Latin-Amerika var.»

Tyrannminne
består av tre deler og er basert på virkelige hendelser. I 1944 feilet et militært kupp mot den nazi-allierte diktatoren i El Salvador, Maximiliano Hernández Martínez. Men generalstreiken som fulgte, tvang ham til å gå. Boken starter med dagboken til Haydée som er den hjemmeværende konen til Pericles, som sitter i fengsel for å ha kritisert myndighetene. Parallelt følger vi hennes eldste sønn Clemen og hans fetter Jimmy som forsøker å flykte fra landet da de begge var deltagere i kuppforsøket. Avslutningsvis får vi et kapittel lagt 29 år etter disse hendelsene.

"Castellanos Moya, som har jobbet som journalist under borgerkrigen i El Salvador og bodd ti år i Mexico by, er ikke fremmed for kontrovers. (…) Tyrannminne er Castellanos Moyas mest ambisiøse roman til dags dato.»
Sheila Glaser, The New York Times Book Review

Til toppen

Andre utgaver

Tyrannminne
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Horacio Castellanos Moya:

Anmeldelser Tyrannminne

Sør-amerikansk meister

"Sør-amerikansk meister: Kanskje er det ikkje så mange som har høyrt om Horacio Castellanos Moya. Men det er god grunn til å sjå litt nærmare på denne forfattaren frå El Salvador."Boknytt, Vårt Land
"Men det er romanens korte andredel på snaue 40 massive sider som gjør susen.(...) Det er en vakker livshistorie – hentet ut fra den mye større og stygge historien til en latinamerikansk «bananrepublikk » i skyggen av USA."Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Til toppen