Tvillingenes dagbok, Beviset, Den tredje løgnen (Heftet)

Reklamepocket - ikke for salg

Forfatter:

Willy Flock (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Le grand cahier, La preuve, Le troisième mensonge
Oversatt av: Flock, Willy
ISBN/EAN: 9788202686710
Kategori: Romaner
Omtale Tvillingenes dagbok, Beviset, Den tredje løgnen
Agota Kristofs tre korte romaner om tvillingene Lucas og Claus er de siste årene blitt gjenutgitt til unison begeistring fra lesere og kritikere verden over. Selv om Kristof (1935–2011) satte punktum i 1991, fremstår den brutale, men samtidig poetiske og vakre fortellingen som stadig like aktuell.

Tvillingenes dagbok, Beviset og Den tredje løgnen etterlater leseren rystet, forbløffet og forundret – og med fornyet innsikt i hva det vil si å være menneske. En moderne klassiker i europeisk litteratur.

Dette leseeksemplaret rommer alle tre romanene i ett bind.

Til toppen

Flere bøker av Agota Kristof:

Om forfatter

Agota Kristof ble født i Csikvánd i Ungarn i 1935. Hun vokste opp i landsbyen Szombathely nær grensen til Østerrike, men forlot hjemlandet under oppstanden i 1956. Ad omveier kom hun til Neuchâtel i Sveits. Der jobbet hun i mange år i en klokkefabrikk mens hun langsomt lærte det lokale språket, fransk.

Hennes første roman Tvillingenes dagbok kom ut i 1986. Den ble etterfulgt av Beviset (1988) og Den tredje løgnen (1991). I 2004 ga Kristof ut memoarboken L’anaphabète («Analfabeten») om sin barndom, det å være flyktning, og det å lære å skrive på et nytt og fremmed språk. Hun skrev ytterligere to romaner, en novellesamling og flere skuespill. På slutten av livet ble hun hyllet med flere viktige litterære utmerkelser som den østerrikske statsprisen for litteratur og Kossuth-prisen i sitt første hjemland Ungarn. Hun døde i Neuchâtel i 2011.

De tre romanene Tvillingenes dagbok, Beviset og Den tredje løgnen er de siste årene blitt gjenutgitt på en rekke språk.