Tvillingenes dagbok, Beviset, Den tredje løgnen - spesialutgave Norli (Innbundet)

Tre-i-ett-utgave - spesialutgave til Norli

Forfatter:

Willy Flock (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 512
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Le grand cahier, La preuve, Le troisième mensonge
Oversatt av: Flock, Willy
ISBN/EAN: 9788202750787
Kategori: Romaner
Omtale Tvillingenes dagbok, Beviset, Den tredje løgnen - spesialutgave Norli

Agota Kristofs tre korte romaner om tvillingene Lucas og Claus er de siste årene blitt gjenutgitt verden over til unison begeistring fra lesere og kritikere. Selv om Kristof (1935–2011) satte punktum i 1991, fremstår den brutale, men samtidig poetiske og vakre fortellingen som stadig like aktuell.

Tvillingenes dagbok, Beviset og Den tredje løgnen etterlater leseren rystet, forbløffet og forundret – og med fornyet innsikt i hva det vil si å være menneske. En moderne klassiker i europeisk litteratur.

Denne utgaven rommer alle tre romanene i ett bind.

«Følg med, dette er et genialt verk. Genialt i sin enkle form, genialt komponert, med en balansert blanding av svart humor og ømhet.» Marie France

«Kristofs romantrilogi er en storartet leseopplevelse. Det er en fabel om krigens redsler som det tar tid å hente seg inn fra. Helt særegen.» Sydsvenskan

«... en høyt begavet hyllest til litteraturen. Hvordan lesing og skriving ... holder mennesket oppreist. Uansett hvor tomt og fullt av prøvelser livet kan være.» Aftonbladet

Til toppen

Om forfatter

Agota Kristof ble født i Csikvánd i Ungarn i 1935. Hun vokste opp i landsbyen Szombathely nær grensen til Østerrike, men forlot hjemlandet under oppstanden i 1956. Ad omveier kom hun til Neuchâtel i Sveits. Der jobbet hun i mange år i en klokkefabrikk mens hun langsomt lærte det lokale språket, fransk.

Hennes første roman Tvillingenes dagbok kom ut i 1986. Den ble etterfulgt av Beviset (1988) og Den tredje løgnen (1991). I 2004 ga Kristof ut memoarboken L’anaphabète («Analfabeten») om sin barndom, det å være flyktning, og det å lære å skrive på et nytt og fremmed språk. I 1995 kom romanen I går, som Aftonbladet kalte «en mørk skjønnhet» da den ble utgitt for første gang på svensk i 2020.

På slutten av livet ble Agota Kristof hyllet med flere viktige litterære utmerkelser som den østerrikske statsprisen for litteratur og Kossuth-prisen i sitt første hjemland Ungarn. Hun døde i Neuchâtel i 2011.