Trusselen fra dypet (Innbundet)

Serie: 7 1

Forfatter:

og

Kenneth Iversen (Illustratør) Karstein Volle (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 108
Illustratør: Iversen, Kenneth og Volle, Karstein
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202400255
Kategori: Romaner for barn
Alder: 10 - 14
Omtale Trusselen fra dypet
Trusselen fra dypet er det første bindet i 7-serien, en helt unik og spennende superhelt-tegneserie for barn og ungdom.

Oscar tror det skal bli nok en vanlig dag på skolen, men han kunne ikke tatt mer feil. I første time finner han ut at han har fått noen helt spesielle evner. Like etter blir Oscar kidnappet og tatt med i en underlig blå bil som forsvinner i havet. I seks andre land opplever seks barn det samme. Og dagen har så vidt begynt.

Til toppen

Flere bøker av Kristian Landmark og Ole Bernt Tellefsen:

Anmeldelser av Trusselen fra dypet

En serie å se opp for 31.12.2016

"«7 - trusselen fra dypet» er noe så sjeldent som en superengasjerende norsk superheltserie for barn og ungdom. [...] Mange etterlyser flere norske tegnserier for barn, og generelt mer lesestoff som engasjerer gutter. Disse bør straks bli oppmerksomme på «7 - trusselen fra dypet», for her har vi fått begge deler og mer til. [...] Historien låner raust av superheltuniversets verktøyskasse. [...] [flere elementer] sender tankene i retning av serier som Fantastic Four og X-Men, men «7» føles likevel friskt. [...] I likhet med universet serien opererer i, er også tegningene inspirert av de amerikanske superheltseriene. Det fungerer godt. Actionsekvensene er medrivende og enkle å følge, og det er også plass til humor og flotte panoramaer. [...] Som det seg hør og bør i en spenningsserie, er det også en ond professor med i historien, og Dr. Død virker like kjip som navnet skulle tilsi."
 
Erle Marie Sørheim, Dagbladet

Ambisiøs tegneserieroman 08.11.2016

"Jeg kan bare si det med én gang: Jeg elsker ideen. [...] Tegningene er kraftfulle, plottet spennende og typene både kule og interessante. Det er bare å se fram til neste bok."
 
Torborg Igland, Fædrelandsvennen

7 som royal gave 14.06.2017

"Jeg synes denne tegneserien er spesiell interessant for Kronprinsessen fordi den tar utgangspunkt i hennes hjemby og er laget av lokale forfattere og en lokal illustratør. Den er velkomponert, spennende og visuell vakker. Det er derfor en glede å gjøre Kronprinsessen oppmerksom på disse forfatterne og denne illustratøren. Kronprinsessen vet noe om hvordan det er å vokse opp som ei vanlig jente i Norge, og så måtte forholde seg til et annet miljø som voksen. De seks barna opplever et drastisk miljøskifte fra den ene dagen til den andre, og for deres del er det på ingen måte selvvalgt. Det er også seks svært ulike kulturer og historier som møtes i denne actionfylte tegneserien. Seks skjebner knyttes sammen. De vil få utfordringer der de vil være avhengig av hverandre for å lykkes. Superhelter kan være gode å ha både for barn og voksne. Jeg håper tegneserien kan inspirere og glede Hennes Kongelige Høyhet med sin fortellerglede, skjønnhet, merkelige hendelser og tro på at det gode – nok også denne gangen – skal seire til slutt."Anne Kristin Undlien, biblioteksjef, Kristiansand folkebibliotek

Til toppen

Om forfatter
Kristian Landmark (f.1981) er manusforfatter og regissør. Han har studert drama ved høgskolen i Oslo og Universitetet i Agder, og har bakgrunn som sceneintruktør. Fra høsten 2015 tar han en mastergrad som manusforfatter ved Den norske filmskolen. Som filmskaper har han laget kortfilmer, dokumentarer og dramatiserte dokumentarer.

Ole Bernt Tellefsen (f.1966) er manusforfatter, komponist, skuespiller, musiker og regissør. Han har for tiden manus og regi på store historiske, dramatiserte tv-dokumentarer. Ole har skrevet, produsert og turnert med en rekke forestillinger for barn og unge over hele landet.

Bøker i serien