Truls og Trine Trollvinter (Heftet)

Forfatter:

og

Arild Midthun (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 32
Illustratør: Midthun, Arild
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Tuls og Trine Trolljul
ISBN/EAN: 9788202569488
Kategori: Julebøker
Alder: 5 - 75
Omtale Truls og Trine Trollvinter

TO EVENTYR I SAMME HEFTE:

Truls og Trine er søsken og bor på en gård på landet. De elsker vinteren. Jo mer snø, desto bedre!

Snøplogmysteriet - høytlesingsventyr: Fjøsnissen liker ikke vinteren. Vinter betyr kalde føtter og mye arbeid. Når fjøsnissens snøplog forsvinner, samtidig som snøen laver ned, blir det huskestue. Fjøsnissen får hjelp av Truls og Trine til å lete. Men de finner noe helt annet i skogen…

Trollvinter – tegneserie: Det er travelt på gården der Truls og Trine bor. Alle er opptatt med forberedelser til julen. Barna finner noen merkelige skispor, som går på begge sider av et tre. Hvem eller hva kan lage slike spor? En løper med trollski?

Til toppen

Flere bøker av Dag E. Kolstad og Terje Nordberg:

Anmeldelser av Truls og Trine Trollvinter
I anledning julen opererer jeg med to kvalitetsskalaer, de vanlige stjernene som går fra en til seks, men også julefaktor symbolisert ved juletrær. Et enkelt tre er synonymt med fraværende julestemning, mens seks trær betyr full julerulle.

Det er neppe mulig å pakke mer julestemning inn i et hefte enn hva tegner Arild Midthun og hans to forfattere Dag E. Kolstad og Terje Nordberg gjør her. Serien om de to søsknene Truls og Trine som bor på en gård langt ute på landet ble lansert i 1983, og det kom nye historier de to påfølgende årene. I 2015 ble serien gjenopplivet med historien Dragehornet, mens det også kom et nytt hefte i fjor, da med den aller første historien, Truls og Trine redder julen, samt en nytegnet illustrert fortelling.

Årets Truls og Trine-hefte følger fjorårets mal. Her er en redigert versjon av 1985-serien Trolljul der Midthun har tilpasset historien til et firestripers format der originalen kun hadde tre og det derfor var enklere å fullt ut sette pris på de svært detaljerte tegningene. Det er uansett et deilig gjensyn, og til tross for at den er 42 år gammel føles ikke historien særlig gammeldags. Begrepet “lommedisco” fra originalen er for øvrig erstattet med “MP3-spiller”. Kanskje ikke så moderne lenger det heller, når det kommer til stykket.

I stedet for de illustrerte fortellingene trekløveret Midthun/Kolstad/Nordberg nå har servert i to år, hadde jeg ønsket meg flere nytegnede serier, men de er så til de grader bedre enn ingenting. Historiene om Truls og Trine er intenst koselig norsk jul med fjøsnisser, troll, snakkende dyr og mye annen moro. Mer julete er det ikke mulig å gjøre det.

6 stjerner, 6 juletrær - maks kvalitet, maks julefaktor

 
Erik Valebrokk, Mitt liv som Erik (Blogg)
Den helnorske serien Truls og Trine debuterte i 1983 og holdt tre utgaver før den gikk i dvale og gjenoppsto i 2015. Her møter vi Truls og Trine som omgås nisser og troll. Åpningshistorien "Snøplogmysteriet" egner seg best som høytlesning mens "Trollvinter" er full av slapstick og action. Det kan hende noen av de eldre vil dra kjensel på enkelte bifigurer...
 
Harald Fossberg, Aftenposten
Koselig julehefte. Passer nok ikke for de aller minste, da det er mye detaljer.Anne Lise Johannessen, Sandefjord, Hverdagsnett

Til toppen