Trolle og den magiske fela (Innbundet)

Forfatter:

Thomas Kirkeberg (Illustratør) Lotte Holmboe (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 120
Illustratør: Kirkeberg, Thomas
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Oversatt av: Holmboe, Lotte
ISBN/EAN: 9788202490218
Kategori: Høytlesning og Romaner for barn
Alder: 5 - 12
Omtale Trolle og den magiske fela

Trolle er ikke som alle andre. Han mangler nemlig hale, og det er noe de andre trollene aldri lar ham glemme. De erter og plager ham dagen lang.
En dag finner Trolle en magisk fele som kan kaste om på alt. Men fela fører ikke bare godt med seg, og snart befinner Trolle seg i store vansker. Det er da menneskebarnet Alva dukker opp og viser Trolle kraften i ekte vennskap.

Trolle og den magiske fela er et eventyr om å våge å være annerledes, og om å akseptere det som er annerledes ved andre. Det er en fortelling om et vennskap som overvinner alt – også skogens mørkeste magi!

Trolle og den magiske fela forener Alexander Rybaks musikalitet med hans forkjærlighet for den norske eventyrtradisjonen. Med boken følger en lydbok (tre CDer) med hele historien fortalt av Dennis Storhøi, samt spesiallaget musikk og sang av Alexander Rybak, fremført av Anders Baasmo Christiansen (i rollen som ordføreren), Stig Werner Moe (som Hulderkongen), Pernille Hogstad Stene (som Alva) og Alexander Rybak (som Trolle).

Til toppen

Anmeldelser Trolle og den magiske fela

Anbefaler!

"Med den eventyrinspirerte Trolle og den magiske fela framstår fiolinist og spellemann Alexander Rybak som en lun og lur forteller, som også behersker språket som instrument. Boka er lett fortalt og lett lest, delt i korte, effektive kapitler."

 
Maya Troberg Djuve, Dagbladet Helgeavisa

En koselig lesestund

"Nå debuterer også fiolinist og spellemann Alexander Rybak som barnebokforfatter, med den eventyrinspirerte Trolle og den magiske fela. Her framstår han som en lun og lur forteller som også behersker språket som instrument. [...] Boka er lett fortalt og lett lest, delt i korte, effektive kapitler som ofte avsluttes med en spenningstopp. Det gjør boka fin til høytlesning, og til egenlesning. Illustrasjonene til Thomas Kirkeberg er dynamiske og fargesterke og levendegjør Rybaks skikkelser. [...] Rybak forsyner seg nokså friskt av elementer fra kjente eventyr og nyere fantasy. [...] Rybak gjør stoffet til sitt eget. Han smir en økonomisk og handlingsmettet fortelling som balanserer det velkjente mot det nye. «Trolle og den magiske fela» tilbyr en underholdende og hyggelig lesestund, og minner oss om at «vennskap er det sterkeste og mest magiske som finnes»."

 
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"Rybaks eventyrlignende fortelling er springende, men fantasifull. Det er et driv i fortellingen som forsterkes med cliffhangers – der leseren lokkes videre til neste kapittel."

Anne Schäffer, Barnebokkritikk.no

Eventyrlig i både tekst og tone

"Mobbing, ensomhet, vennskap og det å skille seg ut, er blant temaene. De er godt beskrevet. [...] Rybak har komponert musikk spesielt for fortellingen, og en lydbok med musikk følger med boken. En suveren, ny eventyrfortelling som sammen med musikken blir en fin kulturopplevelse. Forfatteren kaller boken delvis selvbiografisk, men mange barn kan nok kjenne seg igjen i lille Trolle. 6-10 år."

Elin Solvang, Aftenposten Oppvekst

"Jeg er vild med Trolde-universet, de flotte illustrationer – og faldt også for kombinationen af bog og lydbog med sange og musik, som ét samlet og gennemmusikalsk univers. Dét har jeg ikke lavet helt på samme måde tidligere. Jeg elsker et godt drama med fortryllende musik."

Pelle Koppel - Koppelwrite forlag, Bokstaver.no

Stoff som sprudler av formidlingsglede

"Fortellingen med illustrasjoner og lydboken med skuespillerstemmer og original musikk utgjør et helt lite univers. Illustratør Thomas Kirkeberg leker elegant med å la Trolle ha noen likhetstrekk med felemagiker Rybak selv, uten at det blir påtrengende. Han bruker klare farger og et figurspråk som minner om animasjonsfilmer med store øyne og gester, festlig og fartsfylt. [...] Alexander Rybak er en mangfoldig begavet artist. Denne utgivelsen er i hans ånd, sprudlende av formidlingsglede og med en interessant kunstnerisk kjerne."

Mette Hofsødegård, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Alexander Rybak (1986-) er skuespiller, komponist og musiker. Han er oppvokst på Nesodden, og har spilt fiolin og piano siden han var fem år gammel. Sitt internasjonale gjennombrudd fikk han da han vant den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 2009 med den egenkomponerte sangen «Fairytale». Rybak har spilt i flere store teateroppsetninger og filmer ved siden av musikkarrieren.