Trillefolket (Innbundet)

Forfatter:

Per Dybvig (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 96
Illustratør: Dybvig, Per
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Trillefolket
ISBN/EAN: 9788202221676
Omtale Trillefolket

Nydelig fortelling om Trillefolket, et godt folk, omgjengelige typer og godt sammensveisede. De er runde og kan trille bedre enn de fleste og de er ni i alt. Hovedpersonen er Kjartan og gjennom ham opplever vi flere sider ved vårt samfunn og hvordan vi lever. Original historie med en blanding av smil og tårer.

Trillefolket er en vakker og vemodig fortelling om et lite, snilt, rundt folk. Før var de mange, men nå er de bare ni igjen, nesten som en truet dyreart. Og siden de er så få er de uatskillelige. Mottoet deres er: Hurra for hele verden!

Så en dag er alt annerledes. Kjartan er borte. Trillefolket er i sjokk. Hvor kan det ha blitt av ham? Og de begynner å lete. Men Kjartan har bestemt seg for å være den første av Trillefolket som bryter prinsippet om samhold. Han vil bli et individ, ikke bare en i mengden. Han vil se hva individualismen har å by på. Den nye ”friheten” fører ham til Praha. Der starter han Musikkverksted like ved Karlsbroen. Men Kjartan oppdager snart at det i friheten kan ligge en stor ensomhet, og han lengter ofte tilbake til Trillefolket. Veldig lite i verden er morsomt når man er helt alene hele tiden.

Etter hvert får han en god venn i Praha, Mariouka. Mariouka bærer alltid på en eske. Hver dag går hun tur med esken, som rommer hele hennes verden og hennes historie. Mariouka får Kjartan til å forstå at det er hos Trillefolket han hører hjemme. Og Kjartan drar omkring i hele verden for å lete etter dem.

Boken er gjennomillustrert med fine pennetegninger i sort/hvitt av Per Dybvig. Disse tegningene viser en ny, spennende side av Per Dybvigs kunstuttrykk.

Dette er en bok som passer for alle fra ca 5 år og oppover. Den er utmerket som høytlesningsbok.

Anmeldelse"Utfordrende og småabsurd med like doser naiv enkelthet og tematisk filosofering."
Mode Steinkjer, Dagsavisen
Les hele anmeldelsen
"En fin leseopplevelse for store og små som innbyr til samtaler om livets store spørsmål."
Hilde Bjørhovde, Aftenposten
Les hele anmeldelsen"Hurra for Tore Renberg!"
Mette Hofsødegård, Dagbladet
Les hele anmeldelsen "Det fine med "Trillefolket" er at Tore Renberg ikke undervurderer barns nysgjerrighet på å lære noe nytt, bruke fantasien sin og ta morsomme poenger."
Aase Dvergsdal, Varden
Les hele anmeldelsen"Du kommer garantert til å bli glad i Trillefolket!"
Linn T. Sunne, Oppland Arbeiderblad
Les hele anmeldelsenGuri Fjeldberg, Bergens Tidende
Les hele anmeldelsen

Til toppen

Andre utgaver

Trillefolket
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Om forfatter

Tore Renberg (f. 1972, Stavanger) debuterte i 1995 med Sovende floke, som han mottok Tarjei Vesaas' debutantpris for. Han har siden skrevet en rekke bøker for voksne og barn som blir lest av et stort publikum både i Norge og utlandet, særlig Teksas-serien og romanene om Jarle Klepp.

Renberg har blant annet mottatt Bokhandlerprisen og P2-lytternes romanpris. Han har også utmerket seg innen film, teater og musikk, og i 2017 utga han fjerde bind i Teksas-serien, Skada gods, skuespillet Indianeren og soloalbumet Ein dag te, i 2019 romanen Ingen tid å miste. Renbergs siste roman er Tollak til Ingeborg.