Tre sørgesanger for Kosovo (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1999
Antall sider: 99
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Tri Kenge zie per Kosoven (albansk)/Trois chants funèbres pour le Kosovo (fransk)
ISBN/EAN: 9788202185404
Omtale Tre sørgesanger for Kosovo

Albanias store dikter (seks romaner og en dokumentarbok er utgitt på norsk) har skrevet tre esssays om det tragiske aktuelle landet vi kjenner som Kosovo.

I en enestående blanding av dikterisk og dokumentarisk form tydeliggjøres Kosovos situasjon i dag, sett mot en bakgrunn av alle de århundrer av stridigheter som ligger forut for NATOs krigerske inngripen og serbernes grusomme fremferd mot den ikke-serbiske befolkningen. Boken kaster et forklarende lys over det faktum at enhver krig på balkan er en variasjon over de sammne temaer, og at hatet har ulmet i mange leirer til enhver tid. Rapsodene og nødvendighet, enten trusselen har kommet fra tyrkerne og islam eller serbernes storhetsdømmer. Kadares bok er et litterært suppelement til massmedias reportasjer, bilder og kommentarer.

Oversatt av: Tom Lotherington

Til toppen

Flere bøker av Ismail Kadare:

Om forfatter
Ismail Kadare er født i Gjirokastra sør i Albania i 1936. Han regnes som sitt lands fremste forfatter og har skrevet over 50 bøker. De mest kjente er skrevet under Enver Hoxhas brutale kommunistregime. I 1990 hoppet Kadare av til Paris, fikk politisk asyl og har bodd der siden.
Kadare er stadig oftere blitt nevnt som en mulig kandidat til Nobelprisen i litteratur.
I 2005 ble han den første vinner av Den internasjonale Bookerprisen (The International Man Booker Prize). Bøkene hans er oversatt til mer enn 40 språk.