Trær i skog og mark (Innbundet)

Forfatter:

Hermod Karlsen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 64
Illustratør: Karlsen, Hermod
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202367794
Kategori: Natur og fritid
Alder: 10 - 16
Omtale Trær i skog og mark

Hva er et tre? Et underlig spørsmål, tenker du kanskje. Alle vet da hva et tre er. Ja, det vet vi nok. Men det er ikke sikkert vi vet hvordan et tre er bygd opp, eller hvordan treet lager sin egen næring som gjør at det vokser seg større år for år. I denne boken får du vite hvordan disse kjempestore plantene «virker» og hvorfor de vokser der de gjør. Du kan lese om de vanligste treslagene som vokser vilt i Norge, og om hvordan du kan kjenne igjen et tre ved å se på bladene, eller bare ved å se på barken. Boken inneholder en bestemmelsesnøkkel som gjør det enkelt å finne fram til de enkelte trærne. Du får vite litt om hva de forskjellige treslagene har vært brukt til opp gjennom tidene, og at trær gir mat og ly til dyr og fugler.

Trær er den første boken i serien Faktums naturbøker for barn, tidligere utgitt i Ryvardens populære serie Norsk naturleksikon for barn.

Til toppen

Om forfatter
Leif Ryvarden er professor emeritus i biologi ved Universitetet og har i over 40 år publisert populærvitenskapelige bøker med bakgrunn i norsk natur. Han har drevet aktivt feltarbeid og undervisning i over 70 land i alle verdensdeler, og publisert innpå 200 vitenskapelige artikler. Han har også vært aktiv i radio og TV og har mottatt en rekke priser for sitt arbeid.