Tørst av Ellisiv Lindkvist (Ebok)
Ebok

Tørst (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2011
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.1 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202365332
Kategori: Romaner
Omtale Tørst

De to venninnene Kristin og Verena vokser opp i Knøsnes i Nord-Norge. Senere skilles deres veier, før de møtes igjen i Oslo mange år senere.

De bærer begge på drømmen om et annet liv enn det de kunne få i Knøsnes. Felles for dem er at det innebærer kunstnerdrømmen. I møte med livet slynges de inn i andre baner enn de selv kanskje så for seg, uten at de gir opp verken drømmen om – eller kontrollen over – livet.
Lindkvist skriver intelligent og skarpt om livene våre, slik de er her og nå. De mest naturlige sammenlikningene finner vi i en Mara Lee eller Sara Stridsberg i Sverige, eller en Vigdis Hjorth i generasjonen over her hjemme.

Tørst er en bred og ambisiøs roman om en ny generasjon kvinneskjebner.

Til toppen

Andre utgaver

Tørst
Bokmål Innbundet 2011
Tørst
Bokmål Heftet 2012
Tørst
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Anmeldelser Tørst

«Tørst er en sår roman. Språkets banale enkelhet gjør at man kommer nær. Fryktelig nær. Ved hjelp av korte setninger, enkle ord og bruk av gjentakelser tegner forfatteren to sterke kvinneskikkelser. Leseren dras inn i en verden der overgangene mellom lys og mørke er glidende. Der det er mørkt når det er mørkt. Mørkt når det er lyst. Som en krimroman driver den deg videre til neste side, neste mulige katastrofe, neste vendepunkt. Bokas hovedpersoner er så levende tegnet at man blir oppriktig engasjert i deres ve og vel. Man slutter aldri å håpe på en lykkelig slutt. Den vellykkede balansegangen mellom håp og desperasjon gir boka nerve.»

Lise Grønskar, Universitas

Aktuell og intens roman
«Det er en intens roman. Handlinga er aktuell, og forteller mye om hvordan det er å være ungjente fra andre deler av landet og skulle gjøre karriere i Oslo. [...] Språktonen er rå og åpenhjertig. Den korthogde stilen skaper handling og intensitet. Og hun behersker denne framstillingsformen.»

Margoth Hovda-Lien , Nordlys

Kvinner på randen. Gjennomført om kjærlighet mellom to venninner.
«Romandebutant Ellisiv Lindkvist studerer ikke bare riftene i identiteten, men også samfunnet som skaper dem. [...] Lindkvists stil er knapp og effektiv. Man kan merke at hun har kortformatet inne. Gjentakelser brukes til å skape rytme i språket [...] «Tørst» viser ikke bare nyansene i kjærligheten og kompleksiteten i valgene vi tar. Den vil noe mer. Romanen retter også søkelyset mot samfunnsstrukturer som former oss; både de åpenbare og de mørklagte.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Ellisiv Lindkvist (f. 1973) er forfatter og dramatiker. Hun debuterte med den kritikerroste kortprosasamlingen Alt jeg skriver er sant i 2007, senere har hun gitt ut romanen Tørst (2011) og i 2013 kom tre av scenetekstene hennes i bokform: Jeg er ikke slik – tre scenetekster. Som inneholder skuespillene Play.mobil (2004), Jeg er ikke slik (2007) og Heltinnesinne (2011).

I 2013 kom også romanen Ditt røde hår, Unn på Solum og med støtte fra Leser søker bok. Romanen ble belønnet med Havmannprisen.

Lindkvist har gått på forfatterstudiet både i Bø og i Tromsø. Hun er fast baksideskribent i Klassekampen og tidligere morgenkåsør i NRK P2.

Les mer om Lindkvist på bloggen

Lindkvists logg

http://ellisivlindkvist.blogspot.no

eller

Bonusord

http://www.forlagsliv.no/bonusord/