To små jenter i blått (Heftet)

Forfatter:

Elsa Frogner (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 334
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Two Little Girls in Blue
Oversatt av: Frogner, Elsa
ISBN/EAN: 9788204154873
Omtale To små jenter i blått

Tvillingene Kelly og Kathy kidnappes på deres 3-årsdag. Foreldrene, Margaret og Steve, finner barnevakten kneblet og bundet etter en tur hos venner sent på kvelden, og et notat hvor kidnapperne ber om 8 millioner dollar.

Steves arbeidsgiver bestemmer seg for å skaffe pengene, men ved overleveringen er det kun Kelly som frigis fra kidnappernes bil. Sjåføren er død og han har skrevet et selvmordsbrev hvor det står at han ved et uhell tok livet av Kathy og dumpet henne i havet.

Margaret har en intens følelse av at Kathy fortsatt lever og blir styrket i sin tro når Kelly kommer med utsagn som "Mamma, Kathy er veldig redd for damen. Hun vil hjem og trenger medisiner". FBI blir koblet inn i saken og politiet setter i gang en innbitt jakt for å finne Kathy, før det er for sent.


Til toppen

Om forfatter

Mary Higgins Clark (f. 1927 - 2020) var en amerikansk kriminalromanforfatter. Hun har gitt ut over femti bøker og solgt mer enn 100 millioner eksemplarer. De aller fleste har blitt bestselgere i USA.

Bøkene hennes er elsket verden over. I 2014 inngikk hun et samarbeid med Alfair Bruke, som resulterte i romanene Askepottmordet, Bruden som forsvant, Tornerosemorderen og Every breath you take. Sammen med datteren, Carol Higgins Clark, ga hun ut fem kriminalromaner. To av bøkene hennes har blitt filmatisert, og enda flere produsert for TV.

Clark har mottatt en rekke priser, blant annet The Gold Medal of Honor (1993), The Spirit of Achievement Award (1994), The National Arts Club’s first Gold Medal in Education (1994) og The first Reader’s Digest Author of the Year Award (2002).

Clark ble enke i 1964 da hennes ektefelle Warren Clark gikk bort. Sammen fikk de fem barn. I 1996 giftet hun seg med John Conheeney, de var bosatt i New Jersey og hadde til sammen sytten barnebarn.