Tingene er dine øyne, ögon, øjne (Innbundet)

skandinavisk poesi 1600-2000

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 199
Forlag: Font Forlag
Språk: Flerspråklig
ISBN/EAN: 9788281690479
Kategori: Lyrikk
Omtale Tingene er dine øyne, ögon, øjne
Tingene er dine øyne inneholder 75 dikt av svenske, danske og norske lyrikere i perioden fra 1600-2000. Her møtes muntlige og skriftlige tradisjoner i en samling som spenner fra salmer og sonetter via klassiske dikt til viser og rocketekster. I større grad enn det som er vanlig i diktantologier har bokens redaktør, Håvard Rem, gitt plass til den muntlige poesien, i erkjennelse av dens store betydning i tiden før boken ble et massemedium - og i tiden etter at den moderne musikkindustrien oppsto. Alle diktene er gjengitt på originalspråket. Et utvalg av tekstene er også gjendiktet til engelsk. HÅVARD REM (født 1959) debuterte med diktboken Kall på heltene i 1977. Hans Utvalgte dikt er kommet i bokform på norsk, russisk og arabisk. Kaizers Orchestra, Gisle Kverndokk og a-ha er blant de som har tonesatt hans tekster. Rem har gjendiktet Bob Dylan, Leonard Cohen og William Shakespeare. Han har også utgitt en rekke biografier og reisebøker fra blant annet Afrika, Midtøsten og Asia.

Til toppen

Flere bøker av Håvard Rem:

Anmeldelser av Tingene er dine øyne, ögon, øjne
« … noe av en skattkiste.»VG
«Det er eit personleg diktuval Håvard Rem har gjeve, og det er ein styrke ved boka ... I ei tid med massiv angloamerikansk påverknad trengst det meir enn nokosinne at dei skandinaviske språksamfunna samarbeider og lærer av kvarandre.»Dag og Tid

Til toppen

Om forfatter

Håvard Rem (født 1959) debuterte med diktboken Kall på heltene i 1977. Hans Utvalgte dikt er kommet i bokform på norsk, russisk og arabisk. Kaizers Orchestra, Gisle Kverndokk og a-ha er blant de som har tonesatt hans tekster. Rem har gjendiktet Bob Dylan, Leonard Cohen og William Shakespeare. Han har også utgitt en rekke biografier og reisebøker fra blant annet Afrika, Midtøsten og Asia.