Timene (Innbundet)

Forfatter:

Anne Elligers (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2002
Antall sider: 223
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Hours
Oversatt av: Elligers, Anne
ISBN/EAN: 9788202207021
Omtale Timene

Timene er en bok som kan leses som en slags hyllest til Virginia Wolf. Den
handler om tre kvinner, tre liv. Clarissa Vaughan bor i dagens New York, hun planlegger en fest for sin beste venn, Richard. Richard er bifil, og har i perioder vært Clarissas elsker. Han har vunnet en litterær pris og det skal feires om aftenen. Richard selv er svært syk, og lar Clarissa ta seg av forberedelsene. Akkurat som Mrs. Dalloway går hun ut for å kjøpe blomster og planlegge selskapet. Mrs. Dalloway er faktisk Richards klengenavn på henne.

Laura Brown er den perfekte husmor i den Los Angeles på femtitallet. Problemet er bare at idyllen kveler henne. Den legger seg som en seig hinne mellom henne og verden, mellom henne og familien. Alt hun vil er å lese. Livet fins bare på boksidene, og det går så langt at hun tar inn på hotell for i smug å lese bøker. Virginia Wolf er den tredje kvinnen vi følger. Hun er i ferd med å skrive den romanen hun siden skal bli kjent for, Mrs. Dalloway.

De tre kvinnenes liv og historier veves sammen til et finmasket nett av levd liv og følelser. Karakteristisk for boka er det poetiske språket. Det er lett og yndefullt og på samme måte som selve historien har det flere lag. Boka har blitt en fantastisk suksess. Den er solgt til en lang rekke land. Cunningham fikk Pulitzerprisen for denne romanen, filmen er rett rundt hjørnet.

Orig.tittel: The Hours
Oversatt av Anne Elligers

Anmeldelser:

«Kort sagt - en original "kopi" med en total språklig tilstedeværelse og en overraskende og sjeldent elegant avslutning der de tre skjebnene veves inn i hverandre. Ei bok som anbefales på det varmeste.»
Cathrine Krøger, Dagbladet
Les hele anmeldelsen

«I tillegg til å gi oss en flott historie med overraskende vendinger, kaster "Timene" lys over og beriker lesningen av Virginia Woolf (...) Ikke bare jeg synes det er et kunstykke, Michael Cunningham kan bade seg i annerkjennelse for "Timene". Han har fått nesten utelukkende gode kritikker»
Tiril Broch Aakre, Klassekampen

«Timene er en roman full av sensualitet og poesi (...) Det er bare å utstyre seg med lommetørkle når filmen har premiere til høsten»
Tone Solberg, Dagens Næringsliv

«Dette er en genistrek av en bok (...) Cunningham skriver med den samme intensiteten, sensibiliteten og språklige skjønnheten som karakteriserer Mrs Dalloway»
Maya Troberg, ELLE

Les utdrag fra boken

Til toppen

Andre utgaver

Timene
Bokmål Heftet 2012
Om forfatter
Michael Cunningham vant både Pulitzer-prisen og PEN/Faulkner-prisen for boken Timene, også kjent fra filmversjonen med Meryl Streep, Julianne Moore og Nicole Kidman.