Tilværelsens uutholdelige letthet (Heftet)

Forfatter:

Kjell Olaf Jensen (Oversetter) Michael Konupek (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 1998
Antall sider: 316
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Nesnesitelná lehkost bytí
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf og Konupek, Michael
ISBN/EAN: 9788202175580
Omtale Tilværelsens uutholdelige letthet
En roman om kjærlighet, tilfeldighet, sjalusi, trofasthet, alvor, letthet, lettlivethet, svik... Hvor slutter det ene og begynner det andre? Hva er kjernen i det hele?

Kundera fastslår ingenting; gjennom sine personer viser han frem paradoksene, selvmotsigelsene, tilfeldighetene og nyansene i tilværelsen og stiller stadig nye spørsmål.

Denne kjærlighetsromanen er som en komposisjon hvor det er stadig nye variasjoner som forener fortelling, drøm og refleksjon. Aldri før har Kundera som her forenet alvor og løslivethet, tilværelsens tyngde og letthet.

Oversatt av Kjell Olaf Jensen og Michael Konupek

Til toppen

Om forfatter

Milan Kundera er født i 1929 og begynte å skrive i hjemlandet Tsjekkoslovakia, men emigrerte til Frankrike i 1975. Bøkene hans er oversatt til en lang rekke språk, og flere av dem har oppnådd status som moderne klassikere. Milan Kundera er regnet som en av Europas viktigste nålevende forfattere og har mottatt en rekke priser. Tilværelsens uutholdelige letthet, som kom på norsk første gang i 1984, er den mest kjente av alle hans bøker. Boken er filmatisert og har blitt en av filmens klassikere, med Juliette Binoche i hovedrollen.