Tilfeldighetene er våre venner - Panama (Pakke)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Pakke
Utgivelsesår: 2014
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202456429
Kategori: Essays og antologier
Omtale Tilfeldighetene er våre venner - Panama

I november 2014 fyller Tor Åge Bringsværd 75 år. Cappelen Damm markerer
jubileet med en dobbeltutgivelse; en ny roman og en antologi som
speiler bredden i et enestående og ufattelig rikt norsk forfatterskap.

Bringsværd er vår fremste representant for genren fantastisk
litteratur, antologien «Tilfeldigheten er våre venner» viser frem
romanforfatteren, dramatikeren, barnebokforfatteren og den enestående
novellisten som gjennom et halvt århundre har satt sitt stempel på
samtidslitteraturen.

Samtidig lanseres romanen PANAMA, en dystopisk
fremtidsfabel som til fulle demonstrerer vitaliteten i Bringsværds forfatterskap.

Til toppen

Andre utgaver

Panama
Bokmål Ebok 2015
Tilfeldighetene er våre venner
Bokmål Ebok 2015
Panama
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Om forfatter

Tor Åge Bringsværd (f.1939 i Skien) har fått mange priser både som forfatter og dramatiker, bl.a. Kritikerprisen, Rivertonprisen, Aschehougprisen, Doblougprisen, Riksmålsprisen og Ibsenprisen. Serien om Gobi ble dessuten nominert til Nordisk råds litteraturpris. Han er oversatt til over 20 språk og teaterstykkene hans er oppført i mange land. Han er bosatt i Hølen – den lille, hemmelige landsbyen litt nord for Moss.

Bringsværd skriver for alle aldre, like gjerne for barn som for voksne, og er dessuten en strålende essayist. «Jeg skriver for barn fordi jeg liker å ha et publikum som er våkent og skarpt nok til å forstå og fornemme ting som ikke alltid lar seg forklare», skrev Tor Åge Bringsværd en gang i medlemsbladet for Bokklubbens Barn. Og han fortsatte:

"Jeg skriver for barn fordi jeg liker å ha et intelligent publikum som ikke nødvendigvis må ha alt inn med teskjeer, men som er lekent og fantasirikt nok til å henge med i svingene selv om bordet skulle løfte seg og fly ut gjennom vinduet. Barn er kloke nok til å akseptere at det finnes situasjoner der også dyr og blomster kan snakke, og forståelsesfulle nok til å innrømme også fisk og skalldyr et privatliv. Jeg skriver for barn fordi barn ikke ustanselig roper på en bruksanvisning. Det hender også at jeg skriver for et mer voksent publikum. Men det opplever jeg mest som et slit.

For meg er det et spørsmål om å holde meg språklig våken. Og da vet jeg ingen bedre måte enn å holde kontakten med barn. Barn bruker nemlig ofte språket på en slik måte at det er som om vi hører ordene for første gang. Hvis vi tar oss tid til å lytte. Setninger – så duggfriske og uberørte av klisjéer – at det rent støkker i en.

Det er mitt håp at hvis jeg holder kontakten med barna rundt meg, så kan jeg kanskje også holde kontakten med barnet i meg – det barn jeg en gang var, og som ennå finnes der inne, bak dobbelthaker og skjegg. Derfor ikke bare skriver jeg barnebøker. Jeg leser dem også! Helst billedbøker".