Til døden (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 220
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202500993
Omtale Til døden

Med sin novellesamling Til døden viser Hilde Lindset seg som en av våre fremste unge novellekunstnere. Novellene er nære og distanserte, varme og kyniske, tragiske og morsomme, melankolske og livsbejaende. Med bryllupet som prisme undersøkes kjærligheten i sine mange fasetter, og karakterene tvinges til å forholde seg til hva som egentlig betyr noe, når alt kommer til alt.

Til toppen

Andre utgaver

Til døden
Bokmål Ebok 2016
Anmeldelser Til døden

"...stramt utformet og unnflyr enhver idyll. I stedet for å dvele ved en rosa kjærlighet som varer fra bryllup til grav, avdekker fortelleren – ved hjelp av scener og ledige dialoger, skiftende synsvinkelbruk, undertekst og åpen slutt – tvil, skuffede forventninger, mangel på (selv)innsikt, utroskap, løgner og samlivsbrudd, brysom seksualitet, sjalusi, sorg, savn og sykdom... I sum er dette en stilig komponert mosaikk av drømmer, lidenskaper og erfaringer som griper og stimulerer til meddiktning."

 
Steinar Sivertsen, Stavanger Afteblad

«… ein nerve som skaper ei heilt eiga stemning: Lindset viser kor skjør kjærleiken er og kor sterkt mange av dei involverte likevel ønskjer at det skal gå bra, også etter at noko har blitt avslørt eller gått i stå.»

Marta Nordheim, NRK

«…både vesentlig og uanstrengt velkomponert… For tekstene flyter så lett, verken knappe eller pratsomme, uten språklige stoppeffekter, samtidig som de bærer mye skarp innsikt, rolig empati, stemninger, mange, ofte mørke lag. Jeg ser for meg en musikalsk og stilsikker, men befriende lite forfengelig forfatter, som lar språket være et verktøy underlagt historien… Hun drøfter ikke, stiller ingen retoriske spørsmål, men forteller i stedet historier med åpninger som vil få leseren til å tenke, spørre, føle. Det er fint gjort.»

Annette Orre, Littkritikk.no

Til toppen

Om forfatter
Hilde Lindset er født i Oslo i 1978. Hun debuterte med novellesamlingen Jeg burde ha sperret deg inne i 2012. For denne mottok hun Saabye Christensen-stipendet. Siden har hun utgitt fler kritikerroste novellesamlinger: Helvetesporten (2014) og Til døden (2016). Hennes seneste bok er Avskjeder med Judith (2017).