Tiggerjenta (Heftet)

Serie: Legdebarna 3

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 256
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Serie: Legdebarna
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202318574
Kategori: Serieromaner
Omtale Tiggerjenta

Karoline må se på at familien hennes går i oppløsning. Barndomshjemmet er solgt på tvangsauksjon, og menighetens kvinneforening griper inn og sprer småsøsknene for alle vinder. Fortvilet følger hun Gunnhild og Nils ut til den karrige øya Bliksvær, der de skal arbeide og bo – men ikke sammen. Hun nekter å forlate øya, og går sitt livs hardeste tid i møte.

"Hun satte på sprang over enga så fort beina kunne bære henne. Hun skulle gjerne ha forlatt denne øya, hun ønsket ikke annet enn å reise tilbake til Skrinnvær og vaske seg og få seg mat og tørre klær og en tørr og varm seng hos Rakel. Men da måtte hun bryte løftet hun hadde gitt Nils og Gunnhild, og det kunne hun ikke. Ikke for alt i verden."

Til toppen

Andre utgaver

Tiggerjenta
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Om forfatter

Trude Brænne Larssen (f.1967) er født i Tønsberg, men vokste opp i Trondheim. Som tjueåring flyttet hun tilbake til Vestfold, og har bodd der siden. Trude debuterte som romanforfatter da hun var 29 år, med vikingserien "Ulveøyne". Mange år senere skrev hun oppfølgeren "Rimfrost". I tillegg er hun forfatteren bak nåtidsserien “Holmegaard” fra galoppmiljøet, og hun har vært medforfatter av serien “Emilies tid”. Etter 15 års forfatterskap og 69 utgitte romaner har Trude valgt å begynne som journalist på heltid, og hun er fast bestemt på at “Legdebarna” er hennes siste romanserie.

Bøker i serien