Tidens larm (Innbundet)

Forfatter:

John Erik Bøe Lindgren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The noise if time
Oversatt av: Lindgren, John Erik Bøe
ISBN/EAN: 9788202508357
Kategori: Romaner
Omtale Tidens larm

I januar 1936 stod en anmeldelse på trykk i Pravda om hvilket ble det sagt at den var så full av grammatiske feil at den måtte komme fra en hvis penn ingen torde rette. Den var forfattet av Stalin, og den skjelte ut Sjostakovitsj’ opera Lady Macbeth fra Mtsensk. Det var en ikke musikk, men møl i følge Stalin. Laget av en fiende av folket. Denne anmeldelsen definerte Sjostakovitsj liv, og selv om han ble rehabilitert, og av utenverdenen sett som både medløper og informant, har Julian Barnes valgt å skrive om komponistens liv med medfølelse og forståelse. Julian Barnes skriver i sitt karakteristiske, vakre og presise språk, med en musikalitet som yter Sjostakovitsj rettferdighet og forsøker å si noe om kunstens kår under et totalitært regime.

Til toppen

Andre utgaver

Tidens larm
Bokmål Ebok 2016
Tidens larm
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Julian Barnes:

Anmeldelser Tidens larm

«En overbevisende roman om kunst og makt, mot og feighet og skjebnens uforutsigbarhet … Boken er bare på 190 sider, men den har en usedvanlig emosjonell slagkraft.»

Sebastian Shakespeare, The Tatler

«Ikke bare en roman om musikk, men heller noe i nærheten av en musikalsk roman… Historien er konstruert i tre deler som finner sammen som en brutt akkord. Det er et enkelt, men glimrende grep, et som går rett til kjernen av denne romanen.»

Robert Douglas-Fairhurst, The Times

"Barnes’ melankolske, strålende nye roman åpner med en scene som kunne vært tatt fra en ac Chekovs noveller … med en glødende intelligens og litterær stil gir denne elegante fiksjonaliserte komposisjonen et friskt blikk på et musikalsk genis kollisjon og koalisjon med makten.»

Peter Kemp, Sunday Times

"Et fiksjonsbiografisk mesterverk … utsøkt intimt detaljert. Han har gitt oss en roman som er mektig berørende, et kondensert mesterstykke som følger sporet av én manns livslange kamp med sin samvittighet, sin kunst, med totalitarismens uutholdelige nødvendighet.»

Alex Preston, The Observer

«Dette er en liten roman om store ting: kunst, frykt, makt … historiens farseaktige tragiske repetisjoner. Den er også helt utmerket.»

Stephanie Cross, Daily Mail

Til toppen

Om forfatter

(f. 1946) vokste opp i London. Etter språkstudier i Oxford begynte han å arbeide som journalist, og han har blant annet vært assisterende kulturredaktør ved London Times og New Statesman. Han debuterte i 1980 med en roman som ble tildelt den ettertraktede Somerset Maugham Award.