Tid og ro (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 190
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202201616
Kategori: Romaner
Omtale Tid og ro

TID OG RO er et portrett av en mann som er i utakt med seg selv og tiden han lever i. Aller mest er det kanskje en roman om ensomhet.

Djerv Josen er lei av jobben som ekspeditør på en bensinstasjon og har ambisjoner om å slå seg opp som skribent for et populærvitenskapelig tidsskrift. Når kona og sønnen reiser bort, kan han endelig i fred og ro skrive ferdig en artikkel om Apollo 13 som han håper skal bli nøkkelen til en bedre jobb som skribent. Men han får ikke konsentrert seg, sliter med artikkelen og plages av en følelse av at livet er feilslått. Man kan ta feil hele livet, og så bare dø, tenker han. I forvirringen gjør han en uhørt handling mot seg selv og sin familie.

Rolf Enger har tidligere utgitt novellesamlingene Ikke en urmaker i verden (1989), Bronsegutter ( 1991), romanen Solformørkelse (1994) og Mekhane, et essay om biljard (1995). Han er representert med noveller i flere betydelige antologier. Han var en av forløperne for den "møkkete realismen" i Norge, og fant tidlig en egen tone – både modernistisk og folkelig, med mye svart humor.

Til toppen

Flere bøker av Rolf Enger:

Om forfatter

Rolf Enger er født i 1960 og oppvokst i Moss, han bor nå Bergen. Han debuterte i 1989 med novellesamlingen Ikke en urmaker i verden. I 2001 kom romanen Tid og ro.