Tid å leve (Heftet)

Dikt

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 72
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202332440
Kategori: Lyrikk
Omtale Tid å leve

Årets samling rommer lange melodiøse naturdikt, dikt om kjærligheten og døden pluss et utvalg fra hans 40 år lange virke som lyriker. Her møter vi både den politisk engasjerte dikteren, og bohemen som hyller kvinnen og de nære ting.

Til toppen

Anmeldelser Tid å leve

"Årets diktsamling kretser rundt de nære tings sammenheng med en større virkelighet. Barndomsbilder veksler med tanke- og sansningsdikt, ofte med et eller annet naturinntrykk som hovedmotor. Noen av dem kan virke butte, kantete, men de avgir alle en frisk eim av levd liv og dvelende ettertenksomhet, når man gir dem tid og lar dem virke. Skulstads poesi kan være både følsom og røff."

Arne Hugo Stølan, VG

"Jeg liker Terje Skulstad best når han er den mumlende mannen i barensom serverer diffuse poetiske bilder som også skaper et rom for leserensfortolkning og fantasi. For eksempel har han vakre linjer som «Der granskogen sørger skulle det vært et hav», for ikke å glemme et nydelig dødsleiedikt som vakkert skildrer morens siste dødskrampe."

Silje Stavrum Norevik, Bergens Tidende

Til toppen

Om forfatter

Terje Skulstad er født i 1946. Han debuterte med diktsamlingen D i 1966, og har siden utgitt en rekke diktsamlinger og romaner. Hud og hav fra 2003 er hans 13. diktsamling.