Tenk som en munk (Innbundet)

Tren ditt eget sinn for å finne ro og mening i hverdagen

Forfatter:

Haakon Larsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Think like a monk
Oversatt av: Larsen, Haakon
ISBN/EAN: 9788202670153
Kategori: Selvutvikling og Helse og psykisk helse
Omtale Tenk som en munk

Jay Shetty er tidligere munk, bestselgerforfatter, prisvinnende historieforteller og vert for verdens største helse og velvære-podkast On purpose.

Mitt livsoppdrag, sier han, er å vise hvordan verdens tidløse visdom har relevans for oss i dag. Hvordan vi kan fjerne sperringer for potensialet og kraften vår, overvinne negative tanker og vaner og få tilgang til den indre roen og hensikten med livet vårt, en sannhet som ligger i oss alle.

Når du tenker som en munk, vil du forstå:

  • hvordan du kan lære noe av alle du møter
  • hvordan du kan gruble mindre
  • hvordan du kan bruke frykten din på en positiv måte
  • hvordan du kan finne din mening med livet
  • hvorfor vennlighet er avgjørende for å få et godt liv
  • hvorfor sammenligning dreper kjærligheten
  • hvorfor negativitet er smittsomt
  • hvorfor du ikke finner lykken ved å lete etter den
  • hvorfor du ikke er tankene dine
Gjennom en kombinasjon av visdommens enorme kraft og erfaringer fra klosteret formidler Shetty et budskap som har gitt mennesker over hele verden muligheten til å skape seg et liv med mer mening, glede og indre trygghet.

Til toppen

Andre utgaver

Anmeldelser Tenk som en munk

«Jay Shetty har klart kunststykket å gjøre gammel visdom tilgjengelig for moderne mennesker som lever hektiske liv. Han viser med gode historier og konkrete eksempler og øvelser hvordan munkens tankesett kan brukes til å finne ro, og til å orientere seg i livet på en måte som gir genuin livskraft.» VIGGO JOHANSEN

Viggo Johansen, Mindfulliving.no

Til toppen

Om forfatter

Jay Shetty vokste opp i en familie der du kunne bli en av tre ting – lege, advokat eller fiasko. Familien hans var overbevist om at han hadde valgt alternativ tre. I stedet for å ta universitetseksamen dro han til India for å bli munk, for å meditere hver dag i fire til åtte timer og vie livet sitt til å hjelpe andre. Etter tre år sa en av lærerne hans at han ville ha mer innvirkning på verden hvis han forlot munkenes vei for å dele sin erfaring og visdom med andre. Gjeldstynget, og uten gjenkjennelige ferdigheter på CV-en, flyttet han hjem til Nord-London sammen med foreldrene.

Han gjenopptok kontakten med gamle skolevenner – mange som jobbet for noen av verdens største selskaper – som opplevde enormt stress og press og var ulykkelige, og de inviterte Shetty til å trene dem i velvære, formål og oppmerksomhet. Siden den gang har Shetty blitt en av verdens mest populære tankeledere.

Han er også bestselgerforfatter med topplassering på New York Times' bokliste. Han er prisvinnende historieforteller, podkastvert og tidligere munk, hvis misjon i livet er å bidra til at tidløs visdom går viralt. I 2019 var han AdWeek’s Young Influentials cover-stjerne, beskrevet som en som «utstråler spirituell kraft». Han endret medienes spilleregler, og i 2017 kåret magasinet Forbes ham til en av verdens 30 mest innflytelsesrike personer under 30 år. Hans nettvideoer har hatt 8 milliarder visninger, og han følges av over 40 millioner på sosiale medier.

Shetty startet helse og velvære-podkasten On purpose i 2019, i dag den største i sitt slag i verden. Han har vært hovedtaler over hele verden, fra Google til Microsoft til Netflix til HSBC, og har utviklet bedriftsprogrammer for en rekke kunder. Han har hatt mer enn to millioner studenter på nettskolen sin, og hans Genius Coaching-samfunn formidler ukeplaner med prinsipper og praksis for helse og velvære til tusenvis av medlemmer i over 100 land.

I Tenk som en munk trekker Shetty på tiden sin som munk for å vise oss hvordan vi kan fjerne sperringene for potensialet og kraften vår. Ved å kombinere eldgammel visdom og sine egne rike opplevelser i klosteret avslører han hvordan du kan overvinne negative tanker og vaner, og få tilgang til roen og hensikten som ligger i oss alle. Han forvandler abstrakte leksjoner til råd og øvelser vi alle kan bruke for å redusere stress, forbedre forhold og gi gavene vi finner i oss selv, til verden. Shetty beviser at alle kan – og bør – tenke som en munk.

Lær mer på Jayshetty.me