Tegn (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 186
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202370886
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 12 - 18
Omtale Tegn
Tegn

Espen er en av de beste på fotballaget, men gutta rundt ham begynner å lure på om det er noe galt. Han hører stemmer og oppfører seg veldig merkelig. Men ingen gjør noe. Det gjør ikke familien heller. De er vant til at Espen er annerledes. Bare søsteren Sofie blir bekymret – for Espen oppfører seg langt fra normalt.

Denne høsten har Sofie begynt å legge merke til Jonna på laget til Espen – som også har lagt merke til henne. Og hun vil ikke at rare Espen skal ødelegge for henne. Hun vil kysse Jonna på klubbhustrappa uten å måtte tenke på Espen. Hun vil være sammen med jentene på laget: Julie for eksempel, som har skadet kneet og som er forelsket i treneren.

Hvem har tid til å se Espen og hjelpe ham oppi alt dette?

Anne Østby har skrevet en slags kollektivroman om det å være syk selv om det ikke synes. Om hvordan vi reagerer når det skjer uventede ting med folk rundt oss, og om hva vi velger å gjøre. For er det egentlig min sak?Til toppen

Andre utgaver

Tegn
Bokmål Ebok 2012
Anmeldelser Tegn

Hvor går grensene for normalitet?

"Å la synsvinkelen hoppe fra en karakter til en annen er en dristig øvelse ved at perspektivet kan bli uklart, og leseren kan miste identifikasjonen med karakterene. Imidlertid behersker Østby grepet til fulle, og ved å la leseren ta del i tankene til flere av personene, fremstår også dilemmaene deres tydeligere (...) Jeg anbefaler den like mye til alle oss voksne som omgås tenåringer."
 
Guro Havrevold, Fredriksstad Blad

Til toppen

Om forfatter

Anne Ch. Østby (f. 1958) har gitt ut flere romaner for ungdom og voksne, blant annet Kjærlighetsgata og Forbannet velsignet. Hun har mange år bak seg som journalist i norsk presse. Siden 1990 har Østby bodd med familien i utlandet, hovedsakelig i Asia, og hun bor nå på Øst-Timor etter flere år på Fiji. På Øst-Timor jobber hun blant annet med leseopplæring og skrivekurs. Et gjennomgående tema i bøkene hennes er identitet i en internasjonal kultur.