Tante Augustas ville spiskammer (Innbundet)

Spiselige vekster fra naturen

Serie: Lek og lær 6-9 år 

Forfatter:

og

Jens A. Larsen Aas (Illustratør)


Plantekyndige Edle Catharina Norman og forfatter Vigdis Hjorth har skrevet en forførende fagbok der ordene er valgt med like stor omhu som de ville vekstene. Guri Fjeldberg, Barnebokkritikk.no

Den eksentriske tante Augusta tar gjerne med barn ut i skogen på leting etter blåklokker og geiterams. Og det samme kan du gjøre med denne praktfulle boka!

Rikt illustrert med lettfattelig oversikt!

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 112
Illustratør: Aas, Jens A. Larsen
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Lek og lær 6-9 år
ISBN/EAN: 9788202540623
Kategori: Fakta for barn og Les - lek - lær
Alder: 4 - 10
Omtale Tante Augustas ville spiskammer

Den eksentriske tante Augusta tar gjerne med barn ut i skogen på leting etter blåklokker og geitrams. Og det samme kan du gjøre, med denne praktfulle boken for hånden! Edle Catharina Norman har tidligere utgitt et oppslagsverk om spiselige planter. Vigdis Hjorth står bak noen av vår tids mest omtalte romaner. Sammen har de skrevet en barnebok om naturens spiskammer.
Rikt illustrert med lettfattelig oversikt.

Til toppen

Anmeldelser Tante Augustas ville spiskammer

Historiene fortelles av kvinner med stemmer fulle av lek 27.07.2017

"Edle Catharina Norman er fagpersonen, og Vigdis Hjorth en dreven fortellerkunstner. De har slått seg sammen om denne herlige boken som appellerer nettopp til slike naturnære opplevelser av sommer. (...)Tante Augustas ville spiskammer representerer smaken av håndlaget mangfold etter gamle oppskrift, i et sirlig ordnet spiskammer. Slike opplevelser fra barndommen blir en del av vårt mentale spiskammer. Denne boken viser vei til hverdagsgleder like utenfor stuedøren, nært og enkelt."

Mette Hofsødegård, Aftenposten

Gjestebud med tante Augusta 21.06.2017

"I denne boka blir du kjent med 25 viltvoksende vekster. Og tante Augusta. Ikke bare er den gamle dama et vandrende planteleksikon, hun er fanatikeren som misjonerer mat rett fra grøftekanten. Hun lever sin lære så karikert at det er en fryd, men samtidig så gjennomført at det står til troende. Hjorth & Norman utgjør et påfallende naivt «vi», en fortellerinstans som ved hjelp av denne tanta løser de fleste problemer sakprosaforfattere flest sliter med. Redd for å virke belærende? Fortell heller hvordan tante Augusta pleier å gjøre det. Redd for at plantebeskrivelsen skal bli for kjedelig? Slipp til tante Augusta med en treffende kommentar eller litt amatørpoesi. "

Guri Fjeldberg, Barnebokkritikk

Til toppen

Om forfatter

Edle Catharina Norman er født i 1949. Hun vokste opp i Oslo og bor der fortsatt.

Norman er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, NHH. Hun startet sin yrkeskarriere i Skatteetaten og fortsatte som controller i et stort, norsk konsern.

I 1999 etablerte hun markblomstverkstedet Vildkransen på Frognerseteren.

Siden 2011 har hun i tillegg vært leverandør av ville, spiselige vekster til gourmet- og stjernerestauranter i Oslo. Restaurant Maaemo, nå med tre Michelin-stjerner, var hennes første og største kunde.

Norman har skrevet hobbybøkene Vakre markblomster (2005) og Vintervakkert (2007), samt oppslagsboken Norges spiselige planter og bær (2015). Hobbybøkene er gitt ut på syv språk og solgt i nærmere 100.000 eksemplarer til sammen. Oppslagsboken lå 16 uker på bestselgerlisten og kom i 3. opplag allerede før jul i utgivelsesåret.

Vigdis Hjorth er født i 1959. Hun vokste opp i Oslo og har bodd i København, Bergen, Sveits og Frankrike. Hun er cand.mag. med fagene idehistorie, statsvitenskap og litteraturvitenskap.

Hjorth debuterte i 1983 med barneboken Pelle-Ragnar i den gule gården som hun fikk Norsk kulturråds debutantpris for. For sin andre bok, Jørgen + Anne er sant, fikk hun Kritikerprisen. Gjennombruddet som forfatter for voksne kom med romanen Drama med Hilde (1987). Sommeren 2006 kåret Dagbladets lesere Om bare (2001) til én av de viktigste romanene fra de siste 25 årene.

Hjorth skriver eksistensielle bøker om menneskers vilkår og livsvalg, og har et skarpt blikk for aktuelle temaer i samtiden. Med Hjulskift (2007), Snakk til meg (2010), Tredve dager i Sandefjord (2011), Leve posthornet! (2012) og Et norsk hus (2014) har hun markert seg sterkt som en uredd politisk forfatter. Det store gjennombruddet kom med Arv og miljø (2016), som ble både kritikerfavoritt og en stor salgssuksess. I 2018 kom Lærerinnens sang, en roman om å bli grundig rokket i sin selvforståelse. Hjorths romaner er oversatt til 27 språk, og Arv og miljø ble nominert til National Book Award og Millions Best Translated Book Award da den utkom i USA og Storbritannia i 2019.

Hun ble tildelt Gyldendalprisen i 2011 for sitt samlede forfatterskap og Kritikerprisen 2012 for Leve posthornet! Romanen ble også dramatisert og ble en suksess for Riksteateret. I 2014 fikk hun Amalie Skram prisen og Brages Hederspris, i 2015 Aschehougprisen.

For Arv og miljø ble Hjorth nominert til Ungdommens Kritikerpris og P2-lytternes romanpris. Hun vant Bokhandlerprisen, Kritikerprisen og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris.

Våren 2017 var Vigdis Hjorth Festspilldikter i Bergen.

Er mor død (2020) fikk svært god mottakelse og ble nominert til Brageprisen og Subjektprisen. Romanen er også nominert til Kritikerprisen og Ungdommens Kritikerpris.

Bøker i serien