Tankespinneren (Innbundet)

Forfatter:

Tankespinneren er en drivende fantasyfortelling perfekt for deg som liker bøkene om Harry Potter. Tankespinneren er første bok i en planlagt trilogi.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202628932
Kategori: Romaner for barn og Lese selv
Alder: 9 - 12
Omtale Tankespinneren

Ny norsk fantasyserie, perfekt for deg som elsker Harry Potter!
Da Annas foreldrene plutselig må av gårde på en viktig jobb i utlandet blir hun plassert hos besteforeldrene. Hun oppdager at mormor leder et hemmelig forbund av hekser og trollmenn som i flere hundre år har skjult seg bak noe skikkelig kjedelig, som viser seg å faktisk være skikkelig magisk.

Det hemmelige forbundet har ikke gjort jobben sin godt nok de siste par hundre årene, og sammen med to nye venner må Anna lære seg å bruke evner som kan hjelpe dem – men for Anna kan evnene også være farlige.

Tankespinneren er en drivende fantasyfortelling som tar leseren med inn i en magisk verden full av norrøne myter der strikkepinner er tryllestaver og veggtepper er portaler til en annen dimensjon. Anna og vennene hennes løser hemmelige koder, de må stoppe miljøkriminalitet og kjemper mot skumle skurker. Denne boka passer for lesere mellom 9 og 12 år, og kanskje spesielt godt for alle der ute som liker bøkene om Harry Potter. Tankespinneren er første bok i en planlagt trilogi.

Til toppen

Andre utgaver

Tankespinneren
Bokmål Ebok 2021
Tankespinneren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Tankespinneren
Bokmål Heftet 2022
Anmeldelser Tankespinneren

"Som om det sto en bildemagiker bak, åpenbarer romanen en fantastisk verden med klare allusjoner til norrøn mytologi med norner, skjebnetråder og den store livsveven."

Astrid Fosvold, Periskop.no


"Alt står på spel, livsveven raknar. Vibeke Koehler etablerer sitt fantasy-univers tett opp til klimautfordringane vi står overfor ..."

"Barnebokdebuten til Vibeke Koehler bygger på ein enkel, men genial idé."

Janne Karin Støylen, Bergens Tidende

Knute på tråden 29.05.2021

«Vibeke Koehler har skapt en intrikat verden der myter og magi tvinnes sammen med vår virkelighet.» «Det er ingen tvil om at Koehler har hatt det gøy under skrivinga (eller at hun er inspirert av en viss annen litterær magiskole-elev (Harry Potter - red. anm.).»

«Tekstilfagets verktøykasse og vokabular blir utnytta til det fulle i denne magiske verdenen full av selvstrikkende strikkepinner, «ullologi», snakkende dokker, ninjasokker og trådsnelle-edderkopper. Håndarbeidsinspirerte uttrykk og formler ligger som små påskeegg gjennom hele boka.»

Karoline Henanger, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Vibeke Koehler (f. 1980) har vært opptatt av språk, mennesker, natur og historiefortelling hele livet. Hun leder organisasjonen Bærekraftige liv, kuraterer TEDx-program og jobber som redaktør og dramaturg.