Synsnerven av María Gainza (Ebok)
Ebok

Synsnerven (Ebok)

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.04 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: El nervo óptico
ISBN/EAN: 9788202660697
Kategori: Romaner
Omtale Synsnerven

Hovedpersonen i Synsnerven er en Argentinsk kvinne levende opptatt av kunst. Historien om hennes liv er historien om malerier og de malerne som betyr noe for henne. Hennes personlige vurderinger og fortrolige digresjoner tar oss inn i hennes og kunstnernes liv. Fasinerende episode fra kunsthistorien flettes sammen med fortellerens liv i Buenos Aires, hennes famille og jobb, hennes kjærlighetsliv og tap, det hun er betatt av og det hun blir skuffet over.

En bok som ikke ligner noe du har lest, om den mystiske sammenheng mellom kunsten og den personen som oppfatter den.

«I denne nydelig autofiksjonen - den argentinsk kunstkritikeren Gainzas første bok – får vi en kvinnes konsise vurderinger av malere i verdensklassen sammen med glimt av hennes liv, begge deler flettes sammen til et lysende hele.»

The New York Times Book Review, Editors' Choice

«Delvis kritikk, delvis autofiksjon, dels meditasjon over det å se, har den mye til felles med nylige romaner av Rachel Cusk og Ben Lerner. Men det er høyst originalt, gjennomgripende vakkert verk, en bok du vil nyte. (…) I likhet med kritikeren John Berger som hun er blitt sammenlignet med, skriver Gainza om hvordan vi aldri bare ser på én ting: vi ser alltid på forholdet mellom tingene og oss selv. (…) Gainza er en forfatter som føles umiddelbart viktig. Jeg føler det som en dør har blitt sparket opp i hjernen min, akkurat den type omfavnende erfaring du trenger på begynnelsen av et år. Hennes neste roman, Svart lys, er allerede utgitt på spansk. Jeg håper de forter seg med oversettelsen.»

Johanna Thomas-Corr, The Guardian

Til toppen

Andre utgaver

Synsnerven
Bokmål Innbundet 2020
Om forfatter

María Gainza (1975) er født og bor i Buenos Aires. Hun har jobbet som korrespondent for The New York Times i Argentina og har blant annet skrevet om kunst for Artforum, The Buenos Aires Review og Radar. Synsnerven er hennes første roman.