Syndenes forlatelse (Innbundet)

Forfatter:

Christian Rugstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 554
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Redemption road
Oversatt av: Rugstad, Christian
ISBN/EAN: 9788281693722
Kategori: Krim
Omtale Syndenes forlatelse

«En kraftprestasjon fylt av levende, avgrunnsdype skikkelser, en kombinasjon av intens spenning, stemningsfulle skildringer og litterært mesterskap» - Crime Watch Etter fire års stillhet fra spenningsmesteren John Hart, er Syndenes forlatelse er en svært etterlengtet utgivelse som innfrir til det fulle. I USA var førsteopplaget på hele to millioner bøker, og anmeldelsene har vært utelukkende gode. Elizabeth Black er en omstridt helt, politikvinnen som egenhendig reddet en ung jente fra en låst kjeller og drepte to brutale kidnappere. Men hun er også en kvinne med en fortid og en hemmelighet. Og hun er ikke den eneste. Politimannen Adrian Wall blir endelig løslatt etter tretten års fengsling og mishandling for et drap han kanskje ikke har begått. Den første han møter utenfor murene er en fjortenåring som venter på ham med en revolver for å hevne drapet på sin mor. Men gutten er Adrians minste problem - han erkjenner snart at livet var tryggere i fengsel. Og mens de alle på hver sin måte søker syndenes forlatelse, blir et lik svøpt i mykt lin oppdaget på alteret i en forlatt kirke dypt inne i skogen.

Til toppen

Andre utgaver

Syndenes forlatelse
Bokmål Heftet 2017
Syndenes forlatelse
Bokmål Ebok 2016
Anmeldelser Syndenes forlatelse

Intenst spennende, velskrevet og fylt med mennesker du bryr deg om … Hart har et språk som mange krimforfattere kan misunne ham. Det veksler fra det effektive og drivende til det poetisk fintfølende. Han skaper troverdige personer med hud og hår, marg og bein, mot og frykt, styrke og sårbarhet. Harts sans for litterær timing – utporsjoneringen av ledetråder, poenger og cliffhangere – er uovertruffen … Det er bare å lene seg tilbake, lese – og la seg imponere.

 
Tom Egeland, VG

«Psykologisk dyptloddende ... Han regnes ikke som en mester for ingen ting, amerikanske John Hart. Han klarer å skrive en historie som holder over 550 sider ... Den drives fram av både en særdeles spennende historie, men også av troen på at det finnes noe varmt mellom oss mennesker som overgår alt annet.»

 
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

«Usannsynlig spennende!»

 
Solgunn Solli, Altaposten

«God og fascinerende historie ... John Hart skriver slik at man føler dybden i persongalleriet. Det fører også til at man ikke gir slipp på personene før det ikke er flere ark igjen å lese. Når du samtidig blir sendt på stadig nye veier, blir det hele en grøssende fryd.»

 
Helge Ottesen, Varden

«Boken holder et herlig tempo fra første til siste side, det er bare veldig korte passasjer der handlingen ikke dirrer i helspenn... Elisabeth Black er en meget engasjerende hovedperson... Syndenes forlatelse handler om hvordan folk påvirkes av voldtekt og drap, hvordan slike handlinger går ut over ofrene og de etterlatte. Det forandrer livene deres for alltid. Fortvilet prøver bokens figurer å finne syndenes forlatelse og et glimt av lys i alt det mørke… Når først morderjakten tar av, er Hart flink til å lure leseren ut på ville veier. Jeg trodde jeg skjønte hvem morderen var. Men nei...»

Gunnar Gran, Stavanger Afteblad

«... boken løftes over sjangersnittet av Harts presise språk, interessante karakterer og levende beskrivelser av den mentale avgrunnen de befinner seg i... Den første tredjedelen av Syndenes forlatelse er det tettest sydde plottet jeg har lest på årevis en perfekt kombinasjon av familietragedie, drap, hevn og bitre politifolk i en amerikansk sørstatsby... Elizabeth Black den beste karakteren du treffer i en spenningsroman i 2016.»

Asbjørn Slettemark, A- magasinet

«Dyktig til å holde leseren på tå hev ... en spennende jakt for leseren.»

Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

«Krim med kvalitet... Hart bygger handlinga mesterlig opp. Troverdige personer vi kommer innpå, intriger og overraskelser underveis, og ikke minst godt språk... Jeg anbefaler alle de fem oversatte bøkene til Hart, han fortjener en stor norsk leserskare. »

Jan Erik Sandhals, Hadeland

«Dette er amerikansk krim på sitt beste, og så spennende at du nesten ikke får puste... Syndenes forlatelse er en voldsom og mektig leseopplevelse. Forfatteren gjør et dypdykk i menneskets innerste mørke, og evner å sjokkere og imponere oss. Gled deg!»

Liv Gade, Familien

«Dette er krimromanen du vil ta med deg under pleddet i høst.»

Kamille

«En gripende, troverdig historie som ikke gir deg fred før den siste setningen.»

Washington Post

«Sidene blar seg selv, nesten ufrivillig. Hart skriver iblant ren poesi.»

Examiner.com

"Å si at dette er en sidevender, er en underdrivelse."

Oklahoman

«En kraftprestasjon fylt av levende, avgrunnsdype skikkelser, en kombinasjon av intens spenning, stemningsfulle skildringer og litterært mesterskap»

Crime Watch

Til toppen

Om forfatter

John Hart har solgt nærmere 200 000 bøker i Norge og er den eneste forfatteren som har vunnet den høythengende Edgar-prisen for beste roman to ganger på rad (Det siste barnet og Ved elven). Hans bøker er oversatt til 30 språk og solgt til over 70 land. Hart gjør spenning til stor litteratur med sin poetiske penn og overbevisende skildringer av dypet i mørke menneskesinn og avsidesliggende samfunn i sørstatene. John Hart bor i North Carolina og i Virginia hvor han skriver på fulltid.

”Jeg ble født i Durham i North Carolina i 1965. Faren min var en ung kirurg og moren min en fransklærer som sa opp jobben for å ta seg av barna. Jeg studerte fransk litteratur ved Davidson College, og har siden tatt eksamen i jus og regnskapsføring. Jeg har jobbet i bank, som aksjemekler og som advokat. Jeg har også brukt mye tid på å pusse båter i Carolina, stelle helikoptre i Alaska og skjenke fatøl på en pub i London. Jeg tror jeg likte den siste jobben best. Min eneste virkelige drøm har vært å skrive godt. Før drev jeg mye med seiling, fløy helikopter og spilte golf, men den slags tidsfordriv er det blitt mindre av. Barna mine er små, og skrivingen tar mye tid. Nå har jeg egentlig bare tre store hjertesaker: familien, skrivingen og vern om North Carolinas villmark. Jeg håper etter hvert å få tid til flere, men akkurat nå får det holde.”
John Hart

www.johnhartfiction.com