Sympati mellom mennesker (Innbundet)

Forfatter:

, Elin Brodin (Oversetter), Henning Hagerup (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 410
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Sympathy Between Humans
Oversatt av: Brodin, Elin og Hagerup, Henning
ISBN/EAN: 9788202249274
Kategori: Romaner og Krim
Omtale Sympati mellom mennesker
En politikvinne under press. Splittet mellom det som er rett... og loven.

Seks måneder etter at en småkjeltring døde under uklare omstendigheter, beskytter Sarah fortsatt morderens identitet. Nå er hun under intern etterforskning. Sarahs tidligere partner er på andre siden av jorden og hennes mann er i fengsel. Hun må håndtere konsekvensene av sine handlinger alene. Hennes kolleger er alle klar over at hun er mistenkt for mord, og Sarahs måte å takle egne problemer handler først og fremst om å forsøke å løse andres.

Sytten år gamle Aidan Hennessy ble sendt bort fra familien av sin far. Nå leter hans tvillingsøster desperat etter broren hun ikke har sett på årevis. Og selv om det er utenfor Sarahs jurisdiksjon, ser hun mye av seg selv i den problemfylte Hennessy-familien, og går med på å hjelpe dem. Samtidig får hun et tilsynelatende enkelt oppdrag av sin sjef: Å spore opp en lege som visstnok praktiserer uten lisens. Men når Sarah finner Cicero Ruiz, finner hun en mann med moralske prinsipper som utfordrer hennes egne. Og hun vet at å arrestere ham vil innebære å ødelegge livet hans – og kanskje også sitt eget.
Snart er hun i ferd med å krysse den ene etiske grensen etter den andre. Hun frykter at et eneste feiltrinn fra hennes side ikke bare vil være slutten på hennes egen karriere, men kan bety døden for noen hun har lovet å beskytte.

Med sin troverdige og fascinerende heltinne, og med elegant sammenvevde historier, er Sympati mellom mennesker historiefortelling på sitt beste. Dette er andre bok om etterforsker Sarah Pribek.

Om Jodi Comtons debut I 37.time, skrev VG at hun ”presenterer seg som en ny interessant kriminalbokforfatter med en lavmælt, fortettet historie”. Fredrikstad blad skrev ”Vi venter i spenning!” på flere bøker om etterforsker Sarah Pribek, og med Sympati mellom mennesker har Jodi Compton levert nok en intens krim.


Til toppen

Om forfatter
Jodi Compton er bosatt i California. Hun har hittil gitt ut to bøker om etterforsker Sarah Pribek: I 37. time (2006) og Sympati mellom mennesker (2007).