Syk 1+2 (Plastpakket)

Mikrobiologi, patofysiologi, farmakologi, klinisk medisin

Forfatter:

Kari C. Toverud (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Plastpakket
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 1278
Illustratør: Toverud, Kari C.
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202444990
Kategori: Helse og sosialfag og Fagbøker
Fag: Sykepleiefag
Nivå: Akademisk
Omtale Syk 1+2

SYK 1 og 2 tar for seg sykdom i de ulike organene og beskriver årsaksmekanismer, undersøkelser og behandling. Ved hjelp av realistiske pasienthistorier beskriver forfatteren symptomer, tegn og observasjoner som er relevante for behandlingen av den enkelte sykdom. Bøkene dekker fagemnene mikrobiologi, patofysiologi, farmakologi og klinisk medisin i bachelorutdanningen i sykepleie.

SYK 1 og 2 kan leses uavhengig av FRISK, men sammen danner bøkene et komplett læreverk som dekker pensumskravene i det naturvitenskapelige og medisinske fagområdet for bachelorutdanningen i sykepleie. Gjennom å ha lest FRISK i forkant for å utforske hva som skjer i den friske kroppen, vil læringsutbyttet av SYK bli vesentlig bedre.

Ved kjøp av bøkene får du gratis tilgang til den digitale læringsressursen til SYK i tre år.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Anmeldelser av Syk 1+2

Storverk om kroppen og sjukdommane for sjukepleieutdanninga

"Verket gir eit imponerande visuelt inntrykk, er forseggjort og nyttar avanserte grafiske verkemiddel i form av fargar, rammer, teikningar og tabellar. Biletredaktør og medisinsk illustratør har vore Kari C. Toverud, og teikningane hennar og den gjennomførte bruken av andre illustrasjonar gjev boka eit delikat preg. Figurane er svært gode, og mange gjev eit tredimensjonalt uttrykk. I og over dei anatomiske teikningane er det lagt inn grafiske element som er svært illustrative. Eg har ikkje funne alvorlege feil i dei teikningane og illustrasjonane eg har sjekka."

"Nettressursane er eg svært imponert over. Både omfanget, variasjonen og dei tekniske løysingane er noko av det beste eg har erfart, både for norske og utanlandske læreverk. All ære til forfattar og forlag for denne satsinga. Utfordringa er å få tilbodet brukt av studentane. Det står i alle fall ikkje på tilbodet."

"Eg er glad for å ha bøkene i hylla og skal skifte dei gamle ut med siste utgåve. Sjukepleiestudentane kan ønskjast til lukke med eit norskprodusert læreverk dei vil få mykje nytte av!"Steinar Hunskår, Tidsskriftet for Den norske legeforening Nr. 23/24 - 9. desember 2014

Til toppen

Om forfatter
Vegard Bruun Bratholm Wyller er dr.med. og spesialist i pediatri. Han er professor ved Institutt for klinisk medisin, UiO. Overlege ved Barne- og ungdomsklinikken, Akershus universitetssykehus, og medisinsk redaktør i Tidsskrift for Den norske Legeforening. Wyller har lang erfaring i undervisning, veiledning og studieplanlegging. Andre faglige interesser omfatter medfødte hjertefeil, hjertetransplantasjon, kronisk utmattelsessyndrom (ME) og medisinsk etikk.