Sy og strikk dukkeklær (Innbundet)

Forfatter:

Denise Samson (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 184
Illustratør: Samson, Denise
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202562861
Kategori: Quiz og hobbybøker
Omtale Sy og strikk dukkeklær

Også dukker trenger klær – året rundt! Av- og påkledningen er det viktigste og morsomste barna gjør for dukkene sine. Dette er en tettpakket bok med oppskrifter på dukkeklær til alle anledninger og hele året – både sydde og strikkede. Du finner alt fra undertøy og nattøy, festfine kjoler og lette sommerklær til tradisjonelle mønsterstrikkede plagg, tøffe parkdresser og koselige juleantrekk. Anne Grethe Gaaserud har strikket og sydd, og riktig boltret seg i fint garn, deilige bomullsstoffer og ikke minst alle de fine jerseystoffene som er å få kjøpt nå. Mange av plaggene kan mikses og matches til helt egne antrekk. Strikkede plagg, som jakker og gensere kan kombineres med sydde plagg som skjørt, bukser og tights. Her er også oppskrifter på tilbehør som sokker, votter, skjerf og luer.

Plaggene passer til Baby Born og Baby Born Sister, og tilsvarende dukker som måler ca. 43 cm. Det er grundige strikkeoppskrifter og gode sømbeskrivelser, samt mønster i full størrelse til alle plaggene.

Til toppen

Om forfatter

Anne Grethe Gaaserud har utgitt flere svært populære bøker om dukkeklær. Hun har sikker fargesans og blikk for detaljer – søte stoffer, tøffe knapper, bånd og pyntemerker egner seg godt til dukkeklær, og med en lomme her og noen stikninger der, tryller hun frem de fineste plagg til dukken. I alle bøkene finner du komplette antrekk til forskjellige anledninger og årstider, alt med viktig tilbehør i matchende farger.

Modellene hennes kjennetegnes ved at de er godt gjennomarbeidet, med enkle, oversiktlige og grundige beskrivelser og oppskrifter. Eget mønsterark med mønstre i full størrelse følger bøkene. Klærne passer til Baby Born, Baby Born Sister og tilsvarende dukker som måler ca 43 cm (kan også tilpasses andre dukkestørrelser).

Bøkene utmerker seg med flotte fotografier av dukkene i «autentiske» situasjoner og miljøer – nesten som «ekte» babyer og småbarn.