Svalbardrypa (Innbundet)

Serie: Dyreliv i Arktis 5

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 64
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788202304836
Alder: 8 - 12
Omtale Svalbardrypa

Fra polarnatten kommer flokker av ryper seilende opp langs svalbardkysten og inn over dalene. Hvor har de vært i løpet av vinteren? Hvordan overlever de små varme klumpene de harde vinterstormene? Hvor finner de maten når det er mørkt døgnet rundt? Og aldri er de alene, fjellreven lusker bestandig omkring på jakt etter ryper å fylle magen med.

Femte bok i Cappelen Damms polarserie for barn. Isbjørnen ble nominert til Brageprisen i 2007

Til toppen

Andre utgaver

Svalbardrypa
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Kirsti Blom:

Anmeldelser Svalbardrypa

Veldig god barnebok om Svalbardrypa

”Dette er en flott bok som ved hjelp av rundt 60 gode fargefotografier (omtrent 15 fotografer) og levende tekst presenterer verdens tyngste rype med sin barske tilværelse på golde Svalbard. Det er alltid gledelig når også en barnebok bygger på solid faglig grunnlag og ikke farer med unøyaktigheter og feil. Respekt for små og store lesere bør alltid høre med, og det er meget godt ivaretatt i denne boken (…) Boken er forbilledlig og kan absolutt anbefales!”

Roald Bengtson, Fauna

Til toppen

Om forfatter

Kirsti Blom er først og fremst skjønnlitterær forfatter, men skriver også faktabøker for barn. Blant annet Polarserien med flotte fargefotografier. Blom har skrevet 10 bøker om dyrelivet i Arktis. Isbjørnen ble nominert til Brageprisen 2007.

Bøker i serien