Styrehåndboken (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 535
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202446109
Kategori: Juridiske fag , Jobb og ledelse , Økonomi, markedsføring og organisasjonsfag og Fagbøker
Fag: Organisasjon og ledelse, Selskapsrett
Nivå: Akademisk
Omtale Styrehåndboken

Styrehåndboken er en håndbok i ordets rette forstand. Den inneholder alt det et styremedlem, en virksomhetsleder eller en eier trenger å vite for at vedkommende selv og virksomheten skal få maksimalt utbytte av styrearbeidet. Boken egner seg for det erfarne så vel som det ferske styremedlemmet. Selv om aksjeloven står sentralt som næringslivslov, er boken anvendelig både med tanke på styrearbeid innen det private næringsliv og det offentlige.

Denne 7. utgaven er oppdatert med hensyn til de over 20 endringene som ble foretatt i aksjeloven i 2013.

Boken består av to deler:

Første del er «verktøykassen». Denne delen beskriver de daglige utfordringene i styret, som innholdet i og strukturen på styrearbeidet, og verktøyene som – riktig brukt – fører til et praktisk og effektivt styrearbeid. Første del omhandler også grunnleggende prinsipper og forutsetninger for det gode styrearbeid, herunder:

  • styrets funksjon og de ulike rollene
  • styrets kompetanse i forhold til virksomhetens behov
  • relasjoner og samarbeidsforhold
  • styrets ansvar

Bokens andre del er «ressursbanken». Denne delen beskriver prosesser og utfordringer som virksomheten står eller kan stå overfor, herunder:

  • strategi og annet planarbeid
  • endringer i kapital og eierforhold
  • analyse og krav til handling i medgang og motgang
  • formaliteter

Til toppen

Om forfatter
Ole Chr. Gulli er siviløkonom fra NHH og har arbeidet som styremedlem i, og rådgiver for, mindre og mellomstore bedrifter i en årrekke. Han har vært både selvstendig næringsdrivende og daglig leder av virksomheter. Nå driver han sitt eget selskap, Styre & Stell AS, med prosjektutvikling, investeringer og styrearbeid. Gulli er hyppig brukt som kursleder i styrearbeid, både på bedriftsinterne og eksterne kurs.